JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Laholmshem växer

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

70-tal nya medarbetare på Laholmshem

Publicerad 03 oktober 2014

Städavdelningen på teknik- och servicekontoret tillhör sedan den 1 oktober Laholmshems personal. 

Vid årsskiftet försvinner servicenämnden och verksamheten nämnden basat över, teknik- och servicekontoret. Men redan den 1 oktober avlövades kontoret på ett 70-tal medarbetare inom städ och fastighetsskötsel samt hantverkare. Personalen tillhör nu Laholmshems dotterbolag ”Kommunfastigheter i Laholm AB”.

Övergången är ett led i Laholmshems övertagande av ett 50-tal kommunägda fastigheter samt att bolaget fortsättningsvis ska förvalta ett 20-tal kommunägda fastigheter.

Denna del av uppgörelsen mellan kommunen och Laholmshem träder i kraft vid årsskiftet 2014/2015. Merparten av personalen från nuvarande teknik- och servicekontoret har dock redan tagit klivet till det nybildade dotterbolaget.

- Istället för att ha ett fastighetskontor för förvaltning av kommunens verksamhetslokaler och ett för förvaltning av allmännyttans bostadsfastigheter skapar vi nu en större fastighetsorganisation med stordriftsfördelar, säger Laholmshems VD, Stefan Lundström.

- Med den nya fastighetskoncernen får vi också en proffsigare fastighetsägare som kan lägga fokus på att ge hyresgästerna – både boende och lokalhyresgäster – god service och fastigheterna god skötsel och bra underhåll, säger Ingvar Folkesson, ekonomichef på Laholmshem.  

Nya funktioner under kommunstyrelsen

När året är slut har också övriga medarbetare på teknik- och servicekontoret skingrats. Några går till intern service och några till planeringskontoret, två helt nya funktioner under kommunstyrelsens hatt.

Intern service omfattar kost, fordon, transport och kontorsservice medan planeringskontoret tar hand om långsiktig planering. Förutom några medarbetare från teknik och service tillförs kontoret bland annat ansvarig för mark- och exploateringsfrågor och planeringssekreteraren.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 oktober 2014