Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Laxfiskepremiär

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Stillsam laxfiskepremiär

Publicerad 01 mars 2014
Förstora bilden - öringpremiär_2014_Glenn-marklund.jpg

Glenn Marklund från Ängelholm var en av lördagens premiärfiskare i Lagan.

Årets laxfiskesäsong är igång. Ett par grader varmt, lite disigt och svag vind mötte de morgonpigga laxfiskarna denna lördag morgon den 1 mars. Men ännu inget napp noterat i fångstlistan på Gröningen.

- Dom är svårflirtade så här tidigt på säsongen. Det nappar när man minst anar det, man ska ha tålamod, förklarar Glenn Marklund som rest hit idag från Ängelholm.

Det är första gången Glenn är med på laxfiskepremiären i Laholm, men han har fiskat här många gånger och stortrivs.

- Jag kommer gärna till Laholm och Lagan, här är så bra. Det är välkomnande och bekvämt. Inte alls som i Ängelholm eller Helsingborg, där man knappt vågar tilltala folk för man ska få en snyting. Hela Laholm verkar vara familjärt och trivsamt. Jag skulle gärna flytta hit om jag fick jobb här, fortsätter Glenn.

I avvaktan på drömjobbet i Laholm ser Glenn fram mot en lång och härlig laxfiskesäsong.

Den första veckan är det bara de med årskort som får fiska, en förmån för de mest entusiastiska, precis som det är de sista dagarna på säsongen när hösten nalkas. Men innan dess hoppas vi på en underbar sommar och alla många pigga laxar som skall hugga. 

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: MGO
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 1 mars 2014