JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Lika viktigt som räkor

Yiaah! Stön, svordomar och knutna nävar

Publicerad 23 juni 2014

Arvid Hjalte och Carl Herberts är med i Pojksingel 14 och har kommit till Skummeslövsstrand för att samla poäng i Wilson Junior Tour där Skummeslövsspelen ingår.

Skummeslövsspelen är igång igen. Sedan starten 1956 har storheter som Borg, Edberg, Vilander, Björkman och Söderling spelat i Skummeslövsstrand. I år gör 500 spelare upp i 657 matcher. Det gör det till en av Sveriges absolut största tennisturneringar.

- När anmälningstiden gick ut fattades ett 50-tal spelare för att antalet skulle komma upp i 500, så vi lät det stå öppet för fler. Dagen efter var det så överbokat att vi måste tacka nej till åttio stycken.

Vi träffade tävlingsledare Magnus Hansson för en pratstund i solen, vid sidan av de stånkande spelarna. Magnus, normalt sett hemmahörande i Munka-Ljungby, har de senaste fem åren ansvarat för Skummeslövsspelen.

Enkel proffsighet

- Det som gör tävlingen så stor är i första hand tre saker, berättar Magnus. Banornas naturligt underbara inramning. Klasser som passar alla, duktiga såväl som entusiaster. Och det stora utbudet av sommartävlingar i närområdet, bland annat i Båstad, Munka-Ljungby, Falkenberg och här i Skummeslövsstrand.

Under samtalets gång kryper det fram fler anledningar till framgången.

- Vi jobbar professionellt men på ett lokalt och enkelt sätt och välkomnar alla med lika god service.

Om vädret skulle bli alltför dåligt för att spela ute, finns en överenskommelse med Söndrumshallen i Halmstad om att få spela där. Men det har inte hänt på många år, Skummeslövsspelen är känt för att kunna genomför sina matcher utomhus på de nio grusbanorna i Skummeslövsstrand och två i Laholm.

En stolt Magnus Hansson vakar över dagens mer än etthundra matcher.

Lika viktigt som räkor

- Att ta bort Skummeslövsspelen från Skummeslövsstrand är som att ta bort räkorna från Strömstad, jämför Magnus när han förklarar hur mycket tävlingen betyder för Skummeslövsstrand. Och vi lovar att fortsätta så länge styrelsen och funktionärerna orkar, avslutar Magnus.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 juni 2014