JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Mycket nederbörd

Varning för mycket regnande

Publicerad 19 augusti 2014

De senaste dagarnas kraftiga regnande har orsakat stora problem i länet och SMHI har utfärdat en klass 1 varning för höga flöden i Halland.

Hittills är det främst Getinge och Oskarström i Halmstads kommun som drabbats av stora översvämningar samt de södra och kustnära delarna av Falkenbergs kommun.

Mycket regn har förvisso även fallit över Laholms kommun, och enligt SMHI:s prognos fortsätter regnandet under resten av veckan. Dessbättre har nederbörden ännu inte lett till problem med stora översvämningar.

- Läget är under kontroll, uppger Felicia Pettersson, säkerhetssamordnare på Laholms kommun.

Flytta halm- och ensilagebalar

Samtidigt uppmanar hon lantbrukare som har halm- eller ensilageblar intill vattendrag att flytta dessa en bra bit från flödet för att undvika problem om åarna börjar svämma över.

- Villaägare som vet med sig att de kan bli illa utsatta om regnmängderna ökar dramatiskt bör också vidtaga åtgärder för att förhindra översvämningar i och runt sina hus, säger Felicia Pettersson.

Via länken på denna sida till MSB:s webbplats får du tips och råd på vad som kan göras för att förhindra översvämning vid din fastighet.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 19 augusti 2014