JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Nepalesiska till Laholm

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

20-årig kamp för nepalesiska barn

Publicerad 27 oktober 2014

Den 3 november föreläser Indira Ranamagar i Laholm om sin kamp för barn till fängslade mödrar. 

Som en av tre nominerade till World´s Children´s Prize är nepalesiskan Indira Ranamagar i Stockholm inför prisceremonin. Under tiden i Sverige gör hon även en avstickare till Laholm. Måndagen den 3 november berättar hon om sin kamp för barn till fängslade mödrar.

Förutom Indira Ranamagar har också Malala Yousafzai, som nyligen fick Nobels fredspris, och John Wood nominerats. Han lämnade ett chefsjobb på Microsoft och började istället kämpa för barns rättigheter till utbildning. 

Att Indira Ranamagar kommer till Laholm är ingen tillfällighet. Här jobbar sedan ett par år tillbaka Tirtha Rasaili, etableringssamordnare på Laholms kommun och en av drivkrafterna i föreningen Laholm utan gränser. Innan han kom till Sverige jobbade han en tid tillsammans med Indira i Nepal. När han hörde att hon var på väg till Sverige engagerade Tirtha henne för föreläsningen i Laholm. Nu får de också träffas på hans nya hermort.

Kämpat i 20 år

I Laholm berättar Indira Ranamagar om sin livsresa. Som självutbildad kvinnan i en liten by i Nepal har hon under 20 år slagits för och räddat tusentals barn, som tvingats leva tillsammans med sina fängslade mödrar under människoovärdiga förhållanden i Nepals fängelser.

I dag driver hon tre barnhem, två skolor och flera projekt för att hjälpa barn och ungdomar. Hon försöker också påverka politiker och myndigheter för att förbättra förhållandena i fängelserna.

På Laholms teater

Föreläsningen, som ges på engelska och är gratis, arrangeras måndagen den 3 november klockan 19 på Laholms teater.

Anmälan till föreläsningen görs till medborgarservice@laholm.se eller till 0430-150 00 senast den 3 november klockan 14.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 27 oktober 2014