JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Ny barnhörna i Stadsbiblioteket

Barnavdelning med konstprofil

Publicerad 15 april 2014

Ballongskapelserna fångande barnens blickar när barnavdelningen på Stadsbiblioteket i Laholm invigdes.

Barnavdelningen på Stadsbiblioteket i Laholm har fått en konstprofil. Och har man det är kanske inte invigning med bandklippning det självklara valet. Så när barnhörnan med härlig blandning av konst och böcker invigdes gick arrangörerna utanför gängse ram. En neonskylt, med texten ”Barnbiblioteket” placerad på en stor vit vägg ovanför bilderböckerna och förfärdigad av den lokala konstnären Annlis Krüger, såg dagens ljus.

Högläsning är förstås ett givet inslag när en barnavdelning invigs. Således läste bibliotekarie Lena Angviken Rudyard Kiplings saga om hur elefanten fick sin snabel.

På barnavdelningen samsas böcker och konst.

Kultur i Halland representerades av regionbibliotekarie Maria Ehrenberg och Maria Ehde Andersson, utvecklingsledare för barn och unga. De underströk läsningens betydelse för barnens utveckling och litteraturen som konstart.

Med det ceremoniella inslaget avklarat ägnade sig barnen åt konstmemory och konstdeckare. Många av dem engagerade sig också i bibliotekets påsktävling. Ballongskapelserna drog också barnens blickar till sig. Små händer höll hårt i ballongformationer av bland annat djur, blommor och trollstavar när de lyckliga barnen lämnade biblioteket.

- Det var en trevlig invigning, och vi är glada att så många familjer kom och firade med oss, säger barnbibliotekarie Petra Ljungberg.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 april 2014