JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Nyföretagandet ökar i kommunen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholm klättrar på nyföretagarbarometer

Publicerad 30 september 2014

Fredrik Swärdh är näringslivschef i Laholms kommun.

Laholms kommun klättrar på Nyföretagarbarometern. Under årets första sex månader ökade antalet nystartade företag med 36,5 procent jämfört med samma period i fjol. Därmed klättrade också kommunen åtskilliga steg på rankinglistan, från 162:a till 63:e plats i landet.

Nyföretagarbarometern är ett samarbete mellan Nyföretagarcentrum Sverige och Bolagsverket. Barometern presenterar regelbundet statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i landets kommuner. Antalet nyregistrerade företag mäts per antal 1 000 invånare.

- Givetvis är det roligt att vi fått en sådan skjuts framåt, säger Laholms kommuns näringslivschef Fredrik Swärdh.

Vad det beror på har han inget exakt svar på. Samtidigt nämner han flera faktorer som var för sig eller tillsammans kan ha samverkat till att fler vågar och vill starta eget.

Flera nya satsningar

En dag i veckan finns Nyföretagarcentrum i Rådhuset och en dag Coompanion, som främst inriktar sig på ekonomiska föreningar och sociala företag. Men, understryker Fredrik Swärdh, de kompletterar varandra väl.

Med start i slutet av augusti driver Laholm i egen regi entreprenörsskola. Tidigare gjordes detta i samarbete med Halmstad och Hylte. Verksamhet på hemmaplan tror dock näringslivschefen lockar fler och att servicen till deltagarna kan bli ett par snäpp bättre.

I slutet av året, eller början av nästa, erbjuds också de nystartade företagarna mentor. Även det en satsning som ska stärka och stödja engagemanget hos de nya företagarna.

- Sammantaget tror jag att insatserna bidragit och bidrar till att fler startar eget, säger näringslivschefen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 september 2014