JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Nytt hyreshus i Laholm

Första spadtaget till 32 lägenheter

Publicerad 16 juni 2014

Jorden yrde när Stellan Haraldsson, Mathias Nilsson och Thomas Jönsson tog de första spadtagen till Gunnohus nya fastighet i centrala Laholm. 

På måndagen togs ytterligare ett stort steg för ett mer levande centrum i Laholm. Jorden yrde i hörnet Köpmansgatan-Trädgårdsgatan när de officiella spadtagen togs till Gunnohus nya flerbostadshus.

Laholms kommun har länge strävat efter att få ett mer levande centrum med fler boende för att öka centrums kundunderlag. Det påbörjade flerfamiljshuset med 32 lägenheter är en viktig länk i detta. Och det saknas sannerligen inte hyresgäster. Redan nu uppger företagets vd, Mathias Nilsson, att samtliga lägenheter reserverats.

Tillsammans med Peabs regionchef Stellan Haraldsson och kommunstyrelsens ordförande Thomas Jönsson (M) tog herrarna rejäla spadtag och lät jorden yra runt den symboliska platsen. I september nästa år ska huset vara inflyttningsklart.

I våras slutfördes bygget av Påhlssons fastigheters båda hyreshus med 36 lägenheter på det gamla järnvägsområdet.

- Det är verkligen glädjande att det börjat byggas så mycket i Laholms centrala delar. Det skapar en levande stad, säger planeringssekreterare Karl-Axel Jansson.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 juni 2014