JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Pristagare i fullmäktige

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Pristagare i fullmäktige

Publicerad 16 december 2014

Årets pristagare: Årets förening (Ella Fransén, Clara Bergenfelz, Kaj Winblad, Moa Eriksson och Elin Landgren), Arthur Potocki (miljöpris), Magnus Hjort (kulturpris) samt Årets personalstipendium (Sandra Andersson, Lena Gunnarsson och Frida Danielsson) 

Årets sista fullmäktigemöte förgylldes av glada pristagare när Laholms kommun utsåg ”Årets förening”, ”Årets kulturpristagare”och ”Årets miljöpristagare” samt delade ut ”Årets personalstipendium”. Goda insatser under året belönades med stora checkar på 10 000 kronor.

December månads fullmäktigemöte är extra festligt. Förutom alla presentationer av pristagare underhöll en grupp blivande stjärnor från Kulturskolan med dubbla balletnummer.

Först ut bland pristagarna var kommunens kontorsservice som av Erling Cronqvist och Thomas Jönsson tog emot prischecken. Det är en tjejtrio som med stor servicekänsla och positivt bemötande är en viktig kugge för många politiker och tjänstemän.

Årets miljöpris mottog Artur Potocki av Thomas Jönsson för sitt stora engagemang som miljösatsande vd på Wekudata.

- Jag hoppas att fler företag hänger på och miljösatsar så vi kan lämna en bättre jord efter oss, sa Artur i sitt korta och hjärtliga tacktal till kommunen.

Nyvalda ordförande för kommunstyrelsen Elisabet Babic´ var prisutdelare för Årets förening Träningsverket för sitt engagerade arbete och att de lockat många laholmare till träning.

Elisabet delade även ut kvällens sista prischeck till Årets kulturpristagare, jazzmusikern Magnus Hjort, för sin fina karriär från Laholms kommunala musikskola till de internationella scenerna.

- Det är tolv år sedan jag bodde i Laholm, men jag känner mig och låter fortfarande som en laholmare. Det är en ynnest att få vara här och ta emot kulturpriset, sa Magnus med ett brett leende.

Ingela N Eriksson (C) tackades med blommor och flygplan för tjugo års politisk tjänst och kulturpristagaren Magnus Hjort avslutade fullmäktigemötet med ett fantastiskt stycke på de svarta och vita tangenterna.

Klicka på länkar nedan och läs mer om pristagarna

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 december 2014