JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Pristagare i fullmäktige / Personalstipendium

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Kontorsservice fick årets personalstipendium

Publicerad 16 december 2014

Den flitiga kärntrion Lena Gunnarsson, Frida Danielsson och Sandra Andersson blev totalt överraskade över att få Årets personalstipendium

Kontorsservice är vinnare av Årets personalstipendium. Med glatt humör och punktlighet löser en tjejtrio Laholms kommuns posthantering, kopiering och kontorsmaterial.

I förra veckan kallades kontorsservice tre anställda till Lögnäs gård av kommunens personalutskott. Man var kallade för att redogöra för kontorsservice verksamhet, men istället blev tjejerna bjudna på fika och fick beskedet att de vunnit 10 000 kronor.

- Vilken total överraskning det var, helt otroligt! Att just vi skulle vara med som kandidater till personalstipendiet hade vi inte vågat hoppas på, säger Lena Gunnarsson som är enhetsansvarig för kontorsservice.

- Vore härligt om pengarna kan användas till typ spa eller något annat bra för kropp och själ, föreslår Frida Danielsson, en av de tre lyckliga vinnarna.

En miljon kopior

Kontorsservice är en enhet inom teknik- och serviceverksamheten och en viktig kugge i Laholms kommuns interna service. Till politiker och tjänstemän kopierar man årligen en miljon sidor, frankerar nästan lika många brev och förser organisationen med kontorsmaterial från sin ”lilla butik”.

- Dessutom gör vi ibland kul avbrott och guidar nyanställda i Stadshuset, tillägger Sandra Andersson som gillar att arbetet är ganska fysiskt med lyft och många postrundor. Sandra har för övrigt en imponerande bordtenniskarriär, men har nu växlat över till paddletennis, och har även där nått landslagsklass.

Full fart trots digitalisering

Mycket av den kommunala verksamheten utvecklas, inte minst av digitaliseringen. Det förutspådda papperslösa samhället har dock inte slagit igenom.

- Visst har pappersförbrukningen minskat i och med att politikerna har fått Ipads, men verksamheternas kopiering av broschyrer har å andra sidan ökat, säger Lena.

I den pågående omorganisationen ska kontorsservice ingå i den nya enheten internservice efter årsskiftet.

- Det känns bra. Vi ser fram emot mer samordnade och effektivare körningar och leveranser inom kommunen, fortsätter Lena. Och blir det tal om att centralisera kommunens inköp ännu mer hade det varit spännande att få vara med om den utvecklingen.

Kriterier för Laholms kommuns personalstipendium

Arbetsgivaren Laholms kommun vill premiera anställda som gör det där lilla extra och införde förra året det här stipendiet på 10 000 kronor. Pengarna kan gå till enskild person eller arbetslag. Förra året var det städavdelningen som belönades. När vinnare skall utses bland de nominerade bedöms i första hand hur man:

  • utvecklat verksamheten
  • stärkt det hälsofrämjande arbetet
  • genomfört miljöinsats på arbetsplatsen/kommunen, eller
  • på annat sätt utmärkt sig med engagemang för verksamhetens bästa

Motivering 2014

”Stipendiaten utmärker sig i sitt arbete genom ett välkomnande sätt, stort engagemang och hög servicegrad där känslan för kundens behov alltid står i fokus.”

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 16 december 2014