JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Skolslut för 1 900 elever

Skolslut med välregisserat väder

Publicerad 17 juni 2014

Med svenska flaggan i täten gick Knäredselverna till avslutningen i kyrkan.

I fjol hällregn, i år strålande sol från en klarblå himmel. Mer välregisserad kunde knappast en skolavslutning bli. Och trots att terminsslutet var en dag mitt i veckan, fyllde föräldrar och anhöriga kyrkor och skolgårdar när de uppklädda eleverna fick sitt efterlängtade sommarlov. Nu väntar många lediga dagar för kommunens närmare 1 900 grundskoleelever.

Varje skola har sin tradition. I Knäredsskolan promenerar eleverna klassvis genom delar av samhället till kyrkan. Enligt traditionen är det också några sexor som går i täten med den svenska flaggan.

Ceremonin i kyrkan leddes emellertid inte av församlingens präst. Den rollen axlade kommunrådet Erling Cronqvist (C).

I sitt tal berömde han Knäredseleverna för att de är bäst i kommunen på att slänga minst mat. Han gladdes också åt att Knäreds församling ökade med 25 personer under 2013, och inte minst att det föddes 30 barn under fjolåret.

- Navet i ett vitalt samhälle är skolan, så fortsätt ligga i, sade han och ett litet sus av munterhet spreds bland kyrkbänkarna.

 

Knäredsskolans rektor, Bengt Svensson, höll tal på rim.

Skolans rektor, Bengt Svensson, höll tal på rim och eleverna sjöng innan två av sexorna, Nora Kagg och Elvira Bengtsson, klev fram till altarringen och med glimten i ögat berättade om sin tid på Knäredsskolan. Givetvis var de skolans bästa sexor någonsin. Och kaxigaste, sade de, med adress till de blivande sexorna.

 

Kaxigaste och bästa sexorna någonsin? Det påstod i vart fall Nora Kagg och Elvira Bengtsson att låsärets sexor blir hågkomna för.

Lite senare i ceremonin stod samtliga sexor framför altarringen med avtackning och utdelning av röda rosor. Ett känslofyllt ögonblick för såväl elever som lärare. Sju år, inklusive förskoleklass, på en och samma skola är en lång tid. Nu väntar skolgång på Veingeskolans högstadium.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 juni 2014