JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Sommarspel firar 20 år

Sommarspel firar 20 år

Publicerad 01 augusti 2014

Utöver de stora produktionerna har det gjorts fyra stadsvandringar genom åren.

I hela 20 år har amatörteaterföreningen Laholms sommarspel berättat historier om Laholmstrakten från bronsålder till nutid. Det första sommarspelet ”Kärleken, kriget och jorden” hade premiär den 5 augusti 1994 och det ska firas med kostymvernissage och körsång till helgen. 

På lördag den 2 augusti kl 10:00 startar vernissagen på Stadshusgalleriet där man ställer ut kostymer, affischer och bilder från årens stadsvandringar. I samband med vernissagen kommer ett urval av alla sånger som skrivits för Laholms sommarspel att framföras. Jubileumskören börjar sitt uppträdande kl 11 på Stadshusgalleriet och paraderar sedan vidare till Stortorget och laxrökeriet under skönsång. Vill du sluta upp vid laxrökeriet planerar kören att vara där ca kl. 13.

Med naturen som scen har Laholms sommarspel genomfört tio stora produktioner under åren, varje gång med ny musik och nya kostymer på historiska platser runt om i Laholms kommun. Utöver det har det gjorts fyra stadsvandringar, barnteater och körframträdanden. Snart lämnar amatörteaterföreningen sina lokaler vid Servehallen för nya större lokaler på Åkarerundan 1 i Veinge. En av anledningarna är att kunna ha mindre föreställningar i lokalerna, som barnteater till jul. Nästa stora utomhusspel blir sommaren 2016 men däremellan planeras lite av varje.

Tider och datum

Vernissage på Stadshusgalleriet: 2 augusti kl 10-12
Utställning på Stadshusgalleriet: 2 augusti-20 augusti
Öppet hus i nya lokaler (Åkarerundan 1, Veinge), uppträdande av Jubileumskören: 6 september
Laholms kulturnatt, uppträdande av Jubileumskören: 27 september

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 augusti 2014