JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Stadsfesten 2014

10-årsjubileum för Stadsfesten

Publicerad 08 juli 2014

I år är det 10 år sedan Stadsfesten ersatte Bonden i stan som Laholms årligen återkommande sommarevenemang i centralorten. Liksom de två senaste åren är det även nu Laholms köpmannaförening som tillsammans med evenemangsgeneralen Jonas Ahlin arrangerar festen.

- Ja, i år blir det extra ös på kvällen och vi har fått hjälp av föreningen Laholm utan gränser för att skapa en riktigt härlig stämning i karnevalståget! Alla, barn som vuxna, är välkomna att dansa med i tåget som samlas vid Stadshuset halvtio, hälsar Jonas entusiastiskt.

När barnparaden når fram till Hästtorget välkomnar Laholms kommun förra årets nyfödda, som tackas med kramdjur för sitt bidrag till kommunens befolkningsökning.

- Dagen fylls med allehanda aktiviteter från magdansare och konstvandringar till elbilar och hoppborgar. Och däremellan knallar, utställare, mat och klättervägg i en härlig blandning. Vi har medvetet blandat programmet så alla ska få sitt, säger programledare Daniel Sanjay.

Laholms kommun kommer att vara på plats med tält och eldrivna fordon för att visa sin miljösatsning Miljölyftet.

Kvällens program

Stadsfesten avslutas med Rydell & Quik på Hästtorget. Under hela kvällen avlöser artisterna varandra i ett raskt tempo. Halmstadbandet Edward and the Hayriders spelar country och rock’n’roll. Allsång med Han Baccaras Orkester och Laila Adèle. Musikquiz med Svante Karlsson. Maria & Maria sjunger till pianomusik. Micke Syd och Tommy Ekman spelar låtar av Gyllene tider och Freestyle. Och som favorit i repris på Stadsfesten blir det show med LaPutaLive. Från kl 18 gäller entréavgift 150 kr.

 Hela programmet finns på Turistbyrån eller via länk här till höger på sidan.

Text: Reino Jacobsson   Bild: Jonas Ahlin

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 juli 2014