JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Surfzoner i Laholm

Surfzoner i Laholm

Publicerad 11 juli 2014

Fredagen den 11 Juli är det premiär för den nya wifi-satsningen på Stortorget och Hästtorget i Laholm. Bakom satsningen på ett fritt wifi nät står Svenska Stadsnät, WeKuData, Köpmannaföreningen och Laholms Kommun.

Tanken med satsningen är att öka och att lyfta attraktionskraften för Laholms innestad. Projektet ska också stärka handeln och övriga näringarna runt stadskärnan. En del i strategin är dessutom att göra torget till en attraktiv och naturlig mötesplats. Inspirationen kommer från USA där Google haft ett liknande koncept under många år.
- För besökare som kommer till Laholm och som vill undvika dyra 3G kostnader för mobilt bredband betyder vår satsning på ett fritt WIFI nät jättemycket. Nu kan vi erbjuda våra besökare uppkoppling på våra torg och uteserveringar i hela stadskärnan. En sådan här utbyggnad finns bara i några få städer i dag, Jönköping och Helsingborg hör dit och nu kan även Laholm erbjuda samma service till våra besökare, säger Stefan Ljungqvist köpmannaföreningens ordförande.

Enkel anslutning

På Laholms torg ska det vara enkelt att surfa. Sök på din telefon, surfplatta eller Pc efter nätverket Surfia Free WIFI inget lösenord behöver anges.

Det finns sedan tidigare tillgång till fritt WIFI på kommunens samtliga bibliotek, Laholms turistbyrå, alla skolor och på Laholms station. På dessa platser vänder man sig till personalen för information om hur man kopplar upp sig.

Text: Ove Bengtsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 11 juli 2014