JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Tårtkalas för UF-företagare

Kommunledningen bjöd unga företagare på tårta

Publicerad 05 juni 2014

Linn Sandgren och Amy Eriksson, två av företagarna i Tösernas marmelad, bjöds på tårta av kommunledningen som på torsdagen uppmärksammade framgångsrika UF företag på Osbecksgymnasiet.

UF företagen på Osbecksgymnasiet i Laholm är sannerligen att räkna med. Endast ett år sedan 2005 har skolan saknat plats i riksfinalen.
I år företräddes gymnasieskolan av Ribbon UF, som var en av fyra nominerade till bästa monter.

- I denna kategori tävlade samtliga 300 företag som kom till finalen i Älvsjö den 26-27 maj. Att bli en av fyra nominerade till bästa monter är verkligen imponerande, säger Gert Jonsson, lärare på gymnasieskolan.

Ribbon UF tillverkar armband i läder.

- Vår idé var att lansera ett stilrent armband som kändes exklusivt utan att vara alltför dyrt, säger Jacob Eriksson.

Tårtkalas i Stadshuset

På torsdagen bjöd kommunledningen i Laholm ungdomarna på tårta i Stadshusets kafeteria. Till ceremonin kom också två andra UF-företag, Tösernas marmelad och Roll-in. Det förstnämnda företaget drivs av tre tjejer som tillverkar egen marmelad och det senare gör hållare för sladdar till hörselsnäckor.

- Från kommunledningens sida vill vi uppmärksamma ungdomarna för deras insatser. Att lära sig starta och driva företag är också viktigt för samhället i stort, säger kommunchef Nils Danred.

På samtliga program på Osbecksgymnasiet, förutom samhälle och barn och fritid, ingår UF företag som en del av undervisningen. Gert Jonsson ser detta som en viktig del av gymnasietiden.

- Ungdomarna lär sig mycket genom UF-företagen som de har stort nytta av i sitt framtida yrkesliv. Det är också meriterande ha detta i sitt CV, säger han.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 5 juni 2014