JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2014 / Veingebröder - årets företagare

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Veingebröder - årets företagare

Publicerad 17 oktober 2014

Benny och Esbjörn Sigvardsson, som driver Bilhallen i Veinge, utsågs till Årets företagare på Guldkvällen i Laholm. Bild: Peo Persson

Årets företagare i Laholms kommun blev bröderna Esbjörn och Benny Sigvardsson, som driver Bilhallen i Veinge. Titulaturen ”Årets profil” knep Ingmarie Müller-Uri, som lockat massor av besökare till Skottorps slott med en rad olika arrangemang under året.

På fredagskvällen arrangerade Offensiva Laholm Guldkvällen för tionde året i rad. Spänningen och intresset för vem som skulle ta hem de sex olika titlarna skruvades upp under den glansfulla kvällen på Laholms stadshotell och Gröna Hästen.

Årets företagare blev Esbjörn och Benny Sigvardsson som driver ettt 55 år gammalt familjeföretag i Veinge. Motiveringen löd:

”Årets företagare är ett familjeägt företag sedan 55 år vilket idag ägs och drivs av Esbjörn och Benny Sigvardsson. Bröderna har under åren utvecklat sin verksamhet, Bilhallen i Veinge till en modern anläggning av imponerade storlek.
Genom att vara auktoriserad återförsäljare för Mazda har Bilhallen i Veinge blivit känt långt utanför Laholms kommun för sin kundvård och service. Som företagare har Esbjörn och Benny visat att det med service utöver det vanliga, går att bygga upp ett starkt livskraftigt företag i en tuff bransch.
Esbjörn och Benny har verkligen satt Veinge på kartan när det gäller försäljning och service av såväl Mazda-bilar som övriga begagnade bilar.”

Årets profil 2013

Ingmarie Műller-Uri, Slottsprofil

”Årets profil är entreprenören som med stort mod, gedigen kunskap och hårt arbete, skapat en levande och hållbar slottsmiljö. Hos ”slottsfrun” Ingmarie Műller-Uri är besökarna och aktiviteterna många och verksamheten utvecklas ständigt. Film, kultur, bröllop, konferens, mat och inte minst osttillverkningen, lockar allt fler människor och har satt Skottorp och Laholm på kartan.”

Årets kvinnliga entreprenör 2013

Berit Olthoff - Expåra AB

”Årets kvinnliga entreprenör är en innovativ kvinna som har byggt upp sitt företag med kvalitetsprodukter som ridunderlag, speglar och belysning till ridsportens olika anläggningar. Drivet att hela tiden utveckla produkterna och förbättra sin verksamhet har gett Berit uppdrag för OS i Peking och Göteborg Horse Show. Detta gör Expåra AB till en ansedd leverantör till hästeliten i såväl Sverige, övriga Europa som Japan och Australien. Berit tar sig an planerna för företagets framtid med stor målmedvetenhet och imponerande kompetens.”


Årets landsbygdsföretagare 2013

 Johan Karlsson och Peter Frejeberg, Knäredskyckling AB

”Årets landsbygdsföretagare, Johan Karlsson och Peter Frejeberg driver framgångsrikt Knäredskyckling i samma anda som när det startades för mer än ett halvsekel sedan av Johan och Peters farmor och farfar. Med höga krav på råvaran och omsorg för djuren – från kläckeri till slakteri, producerar man färsk kyckling av högsta kvalitet, utan tillsatser av vatten.
Tack vare ständiga förbättringar och utveckling av produktion och sortiment fortsätter företaget att växa, i lagom takt och med förstånd – om de själva får välja!”

Årets köpman 2013

Mats Jönsson, Markus Jönsson och Mats Lerjebo, FarZon AB

”Bland skruvdragare, hammare, vinkelslipar och infästningar hittar man Årets köpmän, Mats Jönsson, Markus Jönsson och Mats Lerjebo.
Med en servicegrad utöver det vanliga servar de yrkesproffs så väl som glada amatörer med kunskap, kvalitet och stor tillgänglighet.
Hos FarZon hittar man allt en hantverkare behöver – och lite till!”

Årets nykomling 2013

Linda Jensen och Sandra Håkansson, Djurproffset i Laholm AB

”Hos Årets nykomling möts kunderna av en rymlig och trivsam butik, trevligt bemötande och en rad tilläggstjänster som kompletterar det sedvanliga utbudet i en djuraffär. Linda Jensen och Sandra Håkansson, Djurproffset i Laholm AB har dragit nytta av sina erfarenheter som anställda och skapat en butik, där kunderna och deras behov står i centrum. Med hjälp av en målmedveten satsning på kvalitet och ett aktivt nätverkande med andra aktörer som möter djurägare, har de på kort tid lyckats bygga upp ett varumärke som lockar kunder från när och fjärran.”

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 oktober 2014