JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Bättre balans för äldre

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Kampanjvecka för äldres säkerhet

Publicerad 23 september 2015

Fysisk aktivitet i alla dess former minskar risken för olika åkommor.

Bättre balans för äldres säkerhet. Det är temat för en nationell kampanjvecka, som inleds den 28 september. I Laholms kommun uppmärksammas veckan på olika sätt med bland annat balansövningar, tips och råd för en säkrare vardag samt tipspromenad i Laholms stadspark.

- Människan är gjord för att röra sig. Med träning förbättras muskelstyrka och balans, även hos de allra äldsta. Det är alltså viktigt att hålla igång, understryker Barbro Jönsson, som arbetar inom Laholms kommuns förebyggande verksamhet.

Minskad risk för sjukdomar

Med träning och god fysik bevarar man också sin självständighet och livskvalité, påpekar hon. Forskning inom området har också kunnat påvisa att styrketräning, särskilt högintensiv sådan, hjälper äldre att få starkare muskler och minskar risken för att drabbas av exempelvis demens, fetma samt hjärt- och kärlsjukdomar,

- Med god fysik och bra balans kan många skador, till följd av fallolyckor, undvikas, och det är aldrig för sent att börja träna, framhåller hon.

Många arrangemang

Under kampanjveckan, som pågår till den 2 oktober, ordnas en rad arrangemang i Laholm. På Stadsbiblioteket tillhandahålls kampanjmaterial. Här finns också personal från rehab och kommunens förebyggande verksamhet. Under ett par timmar varje dag ges tips, råd och inspiration för bättre vanor.

Följande tider gäller:

  • Måndag 28 september klockan 14 – 16
  • Tisdag 29 september klockan 10 – 12
  • Onsdag 30 september klockan 10 – 12, klockan 14 – 16
  • Torsdag 1 oktober klockan 10 – 12
  • Fredag 2 oktober klockan 10 – 12, klockan 14 – 16

Tipspromenaden i Stadsparken utgår från Stadsbiblioteket och är öppen hela veckan.

Under kampanjen arrangerar också det kommunala pensionärsrådet Seniordag den 1 oktober klockan 13 på Lagagården i Laholm. Även här är temat fysiska aktiviteter. Fysioterapeut Nick Caswell ger praktiska råd och exemplifierar med övningar.

Via länken på denna sida kan du läsa mer om kampanjen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 23 september 2015