JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Cocktail på Laholms teater

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

SNF-ordförande föreläser på teatern

Publicerad 22 september 2015

Svenska Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl föreläser i Laholm måndagen den 28 september.

I miljöhänseende nämns begreppet cocktaileffekten allt oftare. Det vill säga blandningen av de gifter vi utsätts för och den sammanlagda effekten som detta kan ge. Om denna effekt föreläser Svenska Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl på två framträdande i Laholm den 28 september.

Vecka 40, som i år infaller mellan den 28 september och 4 oktober, benämns sedan många år Miljövänliga veckan. Inte minst genom Södra Hallands Naturskyddsförening har denna uppmärksammats på olika sätt. I år har föreningen lyckats engagera sin nytillträdde ordförande Johanna Sandahl.

Måndagen den 28 september föreläser hon för Osbeckseleverna och kommunala tjänstemän och politiker klockan 14.15 på Laholms teater. Klockan 18.30 samma dag har hon tagit klivet över till Teckningsmuseet, där allmänheten har möjlighet att lyssna på samma föredrag. Här finns också utrymme för allmän diskussion och mingel.

Inget vanligt cocktailparty

Om nu någon förleds tro att det handlar om ett vanligt cocktailparty så tar vederbörande fel. Cocktail i detta sammanhang är något helt annat. Johanna Sandahl pratar om vad vi äter, dricker, smörjer oss med och vad vi har på oss. Den sammanlagda effekten av detta kan innebära att man utsätter sig själv och sin kropp för en kemisk cocktail som kan få oanade effekter.

Med större kunskap och ökad medvetenhet kan man emellertid välja en annan blandning till förmån för sin egen kropp och vår omgivning.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 22 september 2015