JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Dubbelt så bra med Förkväll och Parkens dag

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Dubbelt så bra med Förkväll och Parkens dag

Publicerad 06 juni 2015

Strålande väder på förkvällen när artisterna spelade på Hästtorget.

Parkens dag kunde inte ha inletts bättre än med den strålande sommarkvällen på Hästtorget där kända artister spelade för Laholm. Parkens dag hade inte lika strålande väder men besökarna var inte färre för det. Och på Gröna hästen hölls i vanlig ordning en välkomstceremoni för nya svenska medborgare i Laholm.

Nationaldagen och Parkens dag smygfirades på fredagen med en välbesökt "Förkväll" på Hästtorget i Laholm. Vädergudarna log, och torget fylldes sakta av fest- och musiksugna.

Spelade så att stenarna lossnade

Pernilla Andersson inledde kvällen med sin vackra vispop och pratade öppet om hjärtskärande livserfarenheter. Därefter intog Calaisa scenen och ökade tempot en aning med sin folkrockiga countrypop. När det sedan var dags för Ebbot Lundberg var Hästtorget nästintill fullt. Ebbot och hans band - The Indigo Children - höjde pulsen rejält, och ett tag kändes det som att torgets stensättning var på väg att lossna. Kvällens två sista artister avrundade i lugnare toner. Linnea Olssons ljuva avant garde-pop tajmade fint med solnedgången, och i sommarmörkret avslutade Sofia Karlsson den lyckade kvällen med en magisk version av Cohens "Hallelujah".

Välkomstceremoni för nya svenska medborgare

På Gröna hästen hölls som vanligt en välkomstceremoni för nya svenska medborgare i Laholm. Luljeta Baktari (till höger på bilden), Misjana Baktari (till vänster på bilden) och Dibrani Bajraktari (nederst på bilden) var tre av de 53 inbjudna nya svenska medborgarna som kom till Gröna hästen. De nya laholmarna bjöds på lunch och fick diplom av Elisabet Babic, kommunstyrelsens ordförande och Nils Danred, kommunchef. 

Vädret höll i sig till Parkens dag

Regnet låg i luften på morgonkvisten när Elisabeth Babic, kommunstyrelsens ordförande invigde både Parkens dag och Kattegattleden. Men bortsett från någon enstaka skur under dagen var vädergudarna på ganska gott humör även denna dag.

Tango nytt inslag om park och trädgård

Det blev som vanligt gott om park och trädgård. De numera traditionella inslagen med Gunnels trädgårdstips och parkvandringen kryddades i år med trädgårdsshowen Tango i rabatten med Peter Bengtsson och Josefin Johansson som lockade till många skratt och kanske väckte en och annan tanke hos den trädgårdsintresserade i publiken.

Populär sagostig bildade kö

När skillatrollet försvann in i Trollsskogen med dem yngre parkvandrarna var lekplatsen plötsligt tom och inte ett barn syntes någon annanstans. Förutom sin musikunderhållning på olika platser och tider i parken var Kulturskolans Sagostig riktigt populär som bildade lång kö till ingången. Det var extra mycket för barnen i år men på slutet fanns det något för både barn och vuxna. Jojje Wadenius älskade barnlåtar väckte nog en hel del nostalgi bland en del vuxna.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 6 juni 2015