JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Flärd på äldreboende

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Lyx och flärd på Solgården

Publicerad 06 mars 2015

Magdalena Cieslac fixade Kerstin Brorsson frisyr inför den internationella kvinnodagen den 8 mars.

- Sån tjusig blus du har, med spets och krås. Är den från 40-talet?
- Nej, den är sprillans ny.
Kerstin Brorsson bad förläget Magdalena Cieslac om ursäkt för klavertrampet. Knappt hann hon uppfatta ursäkten innan hon brast ut i ett kiknande skratt.

På äldreboendet Solgården i Våxtorp gick fredagseftermiddagen i flärdens tecken – med kvinnan i centrum. Vid ett litet bord, dukat med parfymer och nagellack, erbjöd Ann-Louise Hansen kvinnorna manikyr inför helgen, och den internationella kvinnodagen den 8 mars.

Ann-Louise Hansen gav Gunvor Arvidssons manikyrerade naglar en rosa glans.

I ett rum strax intill frestade Magdalena Cieslac med tjusiga håruppsättningar. Och ville någon ha lite piffig färg i håret, så fixade hon även det. 

Ny iögonfallande färgnyans föll dock inte Kerstin Brorsson för, däremot ville hon gärna ha håret lagt med lite extra fluff. Plötsligt, tillbakalutad i fristörstolen, fick hon syn på Magdalenas vita blus, "den måste vara från 40-talet" sade hon, och jämförde med de vackra kreationerna hon just sett i korridoren. Mycket riktigt var de "i ropet" för flera decennier sedan. Så är även Magdalenas, men dateringen är purfärsk.

Lyx och flärd - ett friskhetstecken

- Att lyxa till sig och vara lite flärdfull, det är ett verkligt friskhetstecken. Just därför anordnar vi denna dag, berättar enhetschef Jenni Kriborg.

Hon förestår Solgården, som efter tio år med privat drift återgått till kommunal. Det ville hon och personalen uppmärksamma med öppet hus under fredagseftermiddagen.

Samtidigt som dörrarna öppnades för allmänheten ordnade personal och Väntjänst utställning med gamla ting, som kläder, tidningar och musikaliska upplevelser från knastrande EP-skivor med bland annat Göingeflickorna.

Äldreboendet - del av samhället

- Min filosofi är att Solgården ska vara en del av Våxtorps samhälle. Därför är det viktigt att visa vår verksamhet för ortsborna, säger hon.

Många var också nyfikna på boendet och anläggningen. Väl mätta på de gamla tingen dukades kaffeborden upp – med sju sorters hembakade kakor.

En och annan herre syntes i kvinnovimlet. Fler lär de bli när äldreboendet ordnar gubbakväll.

- Med öl och Tipsextra blir det inget problem att locka hit dem, säger Jenni Kriborg trosvisst.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 6 mars 2015