JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Fullspäckad helg

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Massor av arrangemang i helgen

Publicerad 02 juli 2015

Mellbystrand har kalasat på stranden när orten firat sin dag. Om någon besvärats av sand mellan tårna behöver ingen ha ont av detta i år. Kalaset har flyttat till området runt Strandhotellet.

Den som påstår att det inte händer något i Laholms kommun tar gruvligt miste. Helgen är fullspäckad med arrangemang. Här finns publikmagneter som Mellbystrandskalaset, Knäredsdagen, Hantverksmässa i Hasslöv och Göstorpsdagen, men också en rad andra evenemang som säkerligen lockar mycket folk.

Under senare år har första helgen i juli blivit riktigt het på arrangemang. Mellbystrandskalaset, Knäredsdagen och Göstorpsdagen har i flera år förlagt sina festligheter till veckoslutet. Och nu hakar många andra på. Att många börjar sin semester just denna helg kan möjligen vara en förklaring. Innan de lämnar hemorten vill de gärna hitta på något. Hur som helst. Det finns verkligen mycket att göra – för alla smaker.

Amerikanskt stuk

Mellbystrandskalaset, som i år håller till i närheten av Strandhotellet, har getts lite av amerikanskt stuk. Kalaset arrangeras nämligen samma dag som den amerikanska nationaldagen. Flyguppvisning står också på programmet liksom de sedvanliga loppen på stranden.

Knäred från ovan

Det ska börjas i tid. På Knäredsdagen får barn prova på olika hantverk. 

Knäredsdagen lockar inte minst hemvändare. Förutom de många sedvanliga inslagen med bland annat hantverksutställning, visning av gamla bilar och motorcyklar, föreläsning, musikframträdande och trädgårdsrundor bjuds det också på nostalgitivoli från 1950-talet. Här kan man ta plats i ett Pariserhjul och se Knäred från ovan.

Hantverksmarknad

Med åren har hantverksmarknaden vid hembygdsgården i Hasslöv vuxit i format. På lördag dukas borden upp med olika hantverk tillverkade i närområdet. I trädgården serveras hembakt och våfflor.

Göstorps trivselförening bildades för 40 år sedan. På lördag firas jubileét i den lilla, men nog så aktiva byn.

För mer detaljerad information om händelser i helgen, klicka på Evenemangskalendern på denna sida.

Ta cykeln - tänk på miljön

Större eller mindre trafikstockning hör förstås till bilden när många dras till samma plats. Men varför ta bilen om man har nära till arrangemanget. Ta cykeln eller promenera i sommarvärmen och stärk bilden av Laholm som en av landets snart 50 bästa miljökommuner.
Inte minst i Mellbystrand kan det vara nog så klokt. Kustvägen framför Strandhotellet är nämligen avstängd för trafik.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 juli 2015