JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Glänningesjö i TV

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Sveriges minsta mesta TV-visade badplats

Publicerad 28 juli 2015

Vi må ha Sveriges längsta sandstrand med det är inte den badplatsen som syns mest på TV, det måste vara Glänningesjö. I anslutning till reklaminslagen i TV4 visas natursköna bilder från några olika platser i Sverige och där syns ofta hopptornet i Glänningesjö.

 

Hopptornet i Glänningesjö har huvudroll i TV. Se filmen på www.facebook.com/laholmskommun eller live då och då på TV4.

Efter tips från observanta kommuninvånare att inslagen i TV liknade Glänningesjö, kontaktade vi kanalens tittarservice och fick en vecka senare beskedet ” Det stämmer bra det!”. Vi har dock inte lyckats få information om fotograf, sändningstider et cetera.

- Fantastiskt kul att vår stadsnära och underbara badplats visas i TV, säger planeringschef Erland Björkman. Vi har nog den mest perfekta stadsbadplatsen med sitt speciella hopptorn i trä där man kan aktivera sig i timmar.

Rekreationsområde och nya bostäder

I närheten av Glänningesjö växer nya bostäder fram. Villaområde och ny förskola har nyligen etablerats och det planeras även för flerfamiljshus och skola årskurs 1-6. I takt med att området får fler och fler boende ökar också intresset för Glänningesjö som rekreationsområde.

- Denna pärla ska utvecklas i samklang med nybyggnationen, fortsätter Erland. Visst är bryggan och en del utrustning vid badet välanvänt och ganska slitet, men vi har sett över det inför varje säsong och fyllt på med sand på den lilla stranden. Och vi städar området och toaletterna regelbundet. Inom ett eller två år räknar jag med att vi kommer att ta ett större krafttag och utveckla badet ytterligare.

 

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 28 juli 2015