JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Helkväll med solel

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Helkväll med solel i Halmstad

Publicerad 07 april 2015

Solpaneler blir allt vanligare på villataken. 

Rejäl prissänkning på solceller under senare år har ökat intresset för att installera solpaneler på villatak. Kanske växer det än mer efter en helkväll om solel, som arrangeras i Klarasalen på Stadsbiblioteket i Halmstad onsdagen den 15 april klockan 18.30.

Det är Villaägarna Södra Halland som tillsammans med klimatrådgivarna i Laholm, Halmstad och Hylte bjudit in ordföranden i Svensk solenergiförening, Lars Andrén, till arrangemanget. Mycket har hänt inom området under senare år, vilket han redogör för i sin föreläsning. På plats finns också lokala installatörer av solceller, som ställer ut och informerar om sina produkter.

Hälften av energin

Småskalig elproduktion via solceller har ökat starkt på sistone. Det gör också den kommersiella. Enligt en prognos från International Energy Agency kommer troligen solenergin (solceller och solvärmeverk) att förse världen med mer än hälften av energin 2060. Det är avsevärt mer än tidigare beräkningar. Med Tyskland i täten är Europa fortfarande den ledande marknaden, men tillväxten är stark i Japan, USA, Kanada, Australien och i viss mån Kina och Indien.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 april 2015