JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Insamling till flyktingar

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Insamling till flyktingar

Publicerad 25 september 2015

Kort efter beskedet att Migrationsverket öppnat ett ankomstboende i Knäred för 100 flyktingar drog samhällsföreningen igång en ny klädinsamling. Röda Korset i Laholm har också engagerats för att bistå med förnödenheter av olika slag till flyktingarna i Knäred.

Samma dag som ankomstboendet öppnades på Björkliden höll Knäreds samhällsförening ett sedan tidigare aviserat möte på Hotell Freden. Sammanträffandet passade som hand i handske för att på det välbesökta mötet informera om nuläget. Från kommunen medverkade Pia Svensson, avdelningschef på kultur- och utvecklingsverksamheten.

Hon betonade att kommunens roll vid ett transitboende för flyktingar är främst stödjande, dels gentemot medborgare som vill hjälpa dels genom att vara en kontaktlänk till olika föreningar.

Och viljan att hjälpa till är stor. Samhällsföreningen drog omgående ingång en insamling för flyktingarna, som i stort sett bär samma kläder som när de flydde. De behöver varma kläder, jackor, T-tröjor, underkläder, skor, hygienartiklar, leksaker och blöjor till barnen.

Insamlingsplatser

I Knäred kan dessa artiklar lämnas på Kyrkvägen 7. Finns ingen på plats kan artiklarna ställas utanför garaget.

I Laholm sker insamling via Röda Korsets lokal Kupan på Östertullsgatan 24 med följande öppettider: måndag-fredag klockan 10-17 och lördag klockan 10-14. Artiklar som lämnas här och ska till Knäred märks med "Knäred".

Pia Svensson understryker att målgruppen är unga människor och barnfamiljer.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 25 september 2015