JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Vassaste företagskommunen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Insikt företagsklimat 2015

Publicerad 07 september 2015

Laholms kommun utmärker sig återigen som företagsvänlig kommun, denna gång med att vara bäst av Hallandskommunerna i servicemätningen Insikt. Laholm placerar sig på plats 37 bland de 193 kommuner som deltog i undersökningen.

 

Varje år har kommuner massor av myndighetsärenden med sina företag. I servicemätningen Insikt svarar företag som har haft ärende med kommunen inom fem myndighetsområden – brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd samt serveringstillstånd – hur nöjda de är med service och myndighetsutövningen.

Ökning från 67 till 72

Undersökningen har gjorts av SKL (Sveriges kommuner och landsting) åren 2011, 2013 och 2015. Under denna period har det sammanlagda NKI-värdet, Nöjd-Kund-Index, för Laholms kommun ökat från 67 till 68 och nu senast till 72. Att jämföra med genomsnittet 68 för samtliga 193 kommuner som deltog i mätningen. Det gör oss till bästa kommun i Halland med en 37:e placering. Övriga Hallandskommuner - Halmstad 92, Hylte 113, Falkenberg 123, Kungsbacka 164 och Varberg 173.

Sex serviceområden

Kommunerna mäts inom sex serviceområden – information, tillgänglighet, bemötande, kompetens, rättssäkerhet och effektivitet. Mest nöjda var man med bemötande och kompetens, minst nöjda med information.

- Det är speciellt kul att vi har förbättrat oss inom alla sex serviceområdena sedan förra mätningen och att vi dessutom ligger över genomsnittet i samtliga, säger kommunchef Nils Danred. Men naturligtvis ska vi inte luta oss tillbaka och leva på gamla meriter, vi ska fortsätta utvecklas och öka servicen inom hela kommunen.

Bland svaren kan man även se vilka serviceområden som företagen tycker är viktigast för helhetsbedömningen och vilka områden som bör prioriteras och i Laholm är det kompetens, rättssäkerhet och effektivitet.

Servicemätningen Insikt fick från Laholms kommun totalt in 163 svar vilket gav en svarsfrekvens på 68 procent.  Hela rapporten kan läsas via länken här på sidan.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 september 2015