JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Invigning av Kattegattleden

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Invigning av Kattegattleden

Publicerad 27 maj 2015

Den 6 juni invigs Kattegattleden.

Den 6:e juni invigs Kattegattleden – Sveriges första nationella cykelled. Cykelleden är en 37 mil lång, näst intill bilfri, cykelled med unikt havsnära läge går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. I Laholms kommun följer den norra Kustvägen i Skummeslövsstrand och Kustvägen i Mellbystrand.

Budkavle den 5 juni

Inför invigning kommer att det att gå budkavlar från Helsingborg och Göteborg som möts i Halmstad. Budkavlen kommer att färdas i Skåne under den 4:e juni och kommer att överlämnas från Båstad till Laholm den 5:e juni kl 12.00 och den kommer därefter lämnas över till Halmstad kl 18.00. Sträckan som cyklas den 5 juni i Laholms kommun kommer att delas upp i kortare avsnitt och kommer att spegla livet i Laholm.

Följande cyklar budkavlen:

  • Laholms kommun
  • Guldgruvans förskola som får besök av Friluftsfrämjandet för att prata om naturen.
  • Skottorpsskolan
  • Skummeslövsstrands badortsförening
  • Mellbystrandsföreningen
  • Mellbystrandsskolan
  • Laholmscyklisten
  • Laholm utan gränser
  • Cykla för miljön – Ta med din dröm!

Prova på att lära sig cykla!

Har du drömt om att lära dig cykla? Nu är de dags att prova på! Som en del av Hallands invigning av Kattegattleden kommer Laholm Utan Gränser träffas vid Birger Pers väg i Mellbystrand på fredagen den 5 juni 2015, kl 15.40. Det kommer finnas möjlighet för vuxna att prova på att lära sig att cykla. Även tidigare kursdeltagare i Laholm Utan Gränsers cykelkurs som nu kan cykla är inbjudna till träffen och de kan berätta hur de gjorde för att lära sig! Har du en egen cykel får du gärna ta med den!

LUG kommer att ha budkavlen från 15.50 och lämnar den vidare kl 17.15 till Cykla för miljön med startplats vid Hökagården. Det kommer att finnas kaffe, te och kaka för de som deltar i denna del av budkavlen vid Hökagården.För alla barn kommer det finnas möjlighet att gå en arrangerad runda i skogen - Hitta vils, som Civilförsvaret kommer att hålla i. 

Cykla för miljön – Ta med din dröm

Den 5:e juni firas Världsmiljödagen med temat: "Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with care". Fritt översatt: "Sju miljarder drömmar. En planet. Konsumera med försiktighet"

Denna dag firar vi i Laholm som en del av invigningen av Kattegattleden genom att tillägna en budkavlesträcka: Cykla för miljön - Ta med din dröm. Vi samlas vid Hökagården kl 17.15 och cyklar till Snapparp där Halmstads kommun tillsammans med Cykelfrämjandet tar över budkavlen. Därefter cyklar vi alla vidare ut till Lagans mynning och klättrar upp på Laholmsbuktens högsta dyn där vi intar vår medhavda fika. Här proklamerar våra drömmar tillsammans medan solen går ner i Kattegatt. Med på färden finns Margareta Lindgren, Laholms kommuns miljöstrateg som får hjälp av Lena Angviken med att läsa och tyda drömmarna.

Välkomna att vara med och cykla för miljön och våra drömmar.

Kattegattledsinvigning 6 juni

Parkens dag i Laholm

Parkens dag och Kattegattleden invigs i år på stora scenen klockan 10. 00 av kommunstyrelsens ordförande Elisabeth Babic. Efter invigningstalet kan man välja att titta på barnteater vid lekplatsen eller varför inte ta sig en tur bland årets utställare. Här kan du bla prova elcyklar, kolla in fräcka cyklar från Behind Bars Cruisershop och få tips på härliga cykelturer från Offensiva Laholm.

För våra motionärer kan man cykla i samlad trupp till Halmstad för den stora invigningen av Kattegattleden efter invigningstalet och för de trädgårdsintresserade följer det en parkvandring tillsammans med Gunnel Carlsson och Peter Bengtsson. För de lite yngre besökarna har vi Skillatrollet på plats för att plantera med barnen och en vandring på sagostigen.

Utöver detta så erbjuder dagen ett varierat utbud av underhållning på de olika scenerna. Bland annat kan ni lyssna på rock- och popblåset av kulturskolan, Jojje Wadenius som spelar barnens favoritmusik och mycket, mycket mer!

Följ gärna med på några av de spännande arrangemangen kring Kattegattledsinvigningen.

Kontakt

Kontakta Monica Fransson om du vill vara med på någon av aktiviteterna.

Telefon: 0430-265 20 
Mobil: 070-552 65 20 
E-post: monica.fransson@laholm.se

Text: Monica Fransson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 27 maj 2015