JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Invigning med namnbyte

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Servcenter blev Jobbcenter Laholm

Publicerad 17 december 2015

Joakim Svensson och Caroline Nilsson trivs utmärkt i sina nya lokaler. Här tillverkar de bland annat fågelholkar för försäljning.

En strid ström av besökare trampade under torsdagseftermiddagen golvet på Jobbcenter Laholm – gamla Servcenter. Lokalerna har byggts om för 1,5 miljoner kronor och två dagverksamheter har flyttats hit.

- Ett verkligt lyft för oss. Här får vi en helt annan arbetsglädje och gemenskap med så många fler, säger Joakim Svensson och Caroline Nilsson.

Efter en kort invigningsceremoni visade de stolt sina nya lokaler för närmare 100 besökare. Beskrev vad de dagligdags sysslar med och vad flytten betyder för dem.

För knappt fyra veckor sedan lämnade de sina utdömda lokaler på Nyby industriområde i Laholm. Trånga och närmast oventilerade utrymmen som under eftermiddagarna fick många att känna sig rejält trötta.

Ingen luft

- Där var nästan ingen luft och det var svårt att jobba i de små lokalerna. Nu har vi det verkligen fint och har till och med fått ett mysigt samlingsrum, säger Caroline Nilsson.

För att piffa till det lite extra hänger en virkad gardin över ingången. Ett verk av Joakim, som också sett till att rummet utrustats med filmduk.

- Här ska vi visa film på fredagar, säger han.

Möbellagret flyttade ut

Under Servcenters tak huserade tidigare en daglig verksamhet, Ler och tryck. Utökningen till tre med Lilla kontoret och Satelliten möjliggjordes när möbellagret och snickeriet för ett halvår sedan flyttade till en tidigare industrifastighet på Bokbindaregatan på Nyby industriområden. Här finns även återvinningsverksamhet och cykelverkstad. En, har det visat sig, inkomstbringande flytt. Nu kan gamla möbler exponeras på ett bättre sätt och verksamheten marknadsföras avsevärt mer än tidigare. För kommunen betyder det många sparade slantar.

- Under fyra månader har vi återvunnit möbler för 850 000 kronor, berättar Roland Norrman, enhetschef för kommunens arbetsmarknadsinsatser inom arbetsträning och sysselsättning.

Jobbcenter - mer än namnbyte

Enhetschef Roland Norrman och kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Margareta Bengtsson (M) höll i invigningsceremonin för Jobbcenter Laholm.

Tillsammans med kultur- och utvecklingsnämndens ordförande Margareta Bengtsson (M) drog de båda ner den gamla skylten över huvudingången till byggnaden – Servcenter blev därmed Jobbcenter Laholm. Namnbytet är delvis en frukt av att Lotsen numera heter Jobb Laholm, men också för att tydligt markera att i denna byggnad jobbas det, som på vilken annan arbetsplats som helst.

Närmare 1,5 miljoner kronor har plöjts ner i byggnaden på ombyggnader och välbehövlig uppfräschning av lokalerna, interiört och exteriört. Förutom att utrymme skapats för ytterligare två dagliga verksamheter, har några befintliga verksamheter fått större lokaler. Med flytten av växthuset från det nerlagda Odlingsprojektet till gräsmattan utanför Jobbcenter Laholm, har det också skapats möjlighet till nya jobb vintertid, bland annat förkultivering av växter.

Roland Norrman ser satsningen som ett stort och välbehövligt lyft för verksamheten. Det gäller inte minst Jobb Laholms förbättrade möjligheter till olika utbildningsinsatser. På lite längre sikt hoppas han också kunna dra igång återvinningsverksamhet av byggavfall på Ahla återvinningsstation, och har sneglat på verksamheten i Halmstads kommun.

Jobb för ett 70-tal personer

Innanför väggarna till Jobbcenter Laholm har nu ett 70-tal personer sitt dagliga värv – ett 30-tal inom daglig verksamhet och ett 40-tal inom olika arbetsmarknadsinsatser.

- Det är en fröjd att komma hit, säger Caroline Nilsson och Joakim Svensson, och blickar runt i sina nya lokaler.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 17 december 2015