JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Invigning av möbellager

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Återanvända möbler

Publicerad 21 september 2015

Margareta Bengtsson, ordförande i kultur- och utvecklingsnämnden, flankerades av verksamhetschef Ulf Mattsson och enhetschef Roland Norrman, vid invigningen av nya möbellagret på Industrigatan

Innan bandet klipptes för att symbolisera invigningen av Servcenters möbellager lovade Margareta Bengtsson (M) att det ska skapas ordning och reda bland Laholms kommuns massor av begagnade möbler som är i omlopp. Med möbellagret kommer förutsättningarna och det ger bra platser för arbetsprövning och yrkeserfarenhet.

- Nu ska vi i verksamheterna på ett klokt sätt återanvända begagnade möbler istället för att köpa så mycket nytt. Det är en viktig del i vårt miljötänk men också krasst ekonomiskt, berättar verksamhetschef Ulf Mattsson och ger ett färskt exempel. För bara några veckor sedan fick jag en begäran om 15 000 kronor från en skola i Halmstad, till ett höj- och sänkbart skrivbord som behövdes till en Laholmselev. Jag bad dem vänta lite för att först undersöka om vi hade ett i det nya lagret. Och det fanns. Skrivbordet kunde dessutom åka med en av bilarna som levererat mat till Lagaholmsskolan så även transporten blev utan kostnad.

Tillsammans med möbelrenovering har delar av Servcenters legoavdelning flyttat till Industrigatan. Större lokaler och högt till tak ger gott utrymme och snart skall även en cykelverkstad byggas i lokalerna.

- Inte minst inom Laholmshems verksamhet finns många cyklar som övergivits av sina ägare. De ska renoveras och komma till användning hos personer och grupper som inte har möjligheter att köpa nya cyklar, berättar Roland Norrman, enhetschef för arbetsmarknadsinsatser. Nästa steg blir att göra möbellagret känt hos kommunens verksamheter och att vi skapar bra möjligheter online för presentation av vad vi har i lager. Det måste vara enkelt att köpa och administrera.

Möbellagret kommer inledningsvis att verka internt för den kommunala organisationen. Senare kan det eventuellt även rikta sig till hjälporganisationer och föreningar.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 21 september 2015