JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Junior SM i tennis

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

600 deltagare i Junior SM i tennis

Publicerad 07 augusti 2015

Filip Eunert och Alexander Piksis, som flankerar tävlingsledaren Magnus Hansson, är två av drygt 600 deltagare i junior SM.

För tredje gången arrangerar Skummeslövs tennisklubb junior-SM, och för första gången för pojkar och flickor i åldersgruppen 12-16 år. Det betyder än fler matcher, som mest 120 på en dag.

- Den dagen spelar vi även på Drivanområdet i Båstad för att få banorna att räcka till, säger tävlingsledaren Magnus Hansson.

Mästerskapet pågår en vecka med start idag, fredagen den 7 augusti. Med drygt 600 deltagare – något fler pojkar än flickor – avverkas i snitt 100 matcher per dag. Flertalet spelas på Skummeslövs nio banor, men i början av tävlingen används också Laholms båda grusbanor i Stadsparken.

Sveriges bästa spelare

Till tävlingen kommer de bästa spelarna i Sverige, varför Magnus Hansson uppmanar ortsbor och turister att söka sig till anläggningarna för att se bra tennis. Och han räknar med att det blir åtskilliga besökare, drygt 2 000 per dag.

Mästerskapet skulle kunna ha gjorts tajtare med än fler matcher per dag, men är det utomhustennis är vädret också en faktor att kalkylera med i spelschemat. Rikligt med regn kan ställa till det. Då finns möjligheten att flytta matcher till Söndrumshallen i Halmstad. Men det ska mycket till för att Magnus Hansson ska fatta ett sådant beslut.

"Enkelt men proffsigt"

- Ungdomarna har anmält sig till tävlingen för att spela utomhus. Då ska vi också tillgodose detta så långt vi kan. Därför har jag lagt spelschemat med tanke på att vädret kan vara lite opålitligt. Upplägget i Skummeslöv bygger också på vårt signum, enkelt men proffsigt, säger Magnus Hansson.

Med det menar han att tävlingsledningen vill vara nära spelarna och åskådarna. Och att alla ska känna sig välkomna till arrangemanget.

Skummeslövsbanorna är Magnus Hanssons hemmaarena sommartid. I början av sommaren arrangerade han Skummeslövsspelen för ålderskategorier upp till 70 år med närmare 600 deltagare, en tävling han varit ansvarig för under flera år. Vintertid gnuggar han spelare i hemmaklubben Munka Ljungby.

Hårdare konkurrens

Under sina många år inom sporten har han sett nya stjärnor tändas på tennishimlen. Att kvalitén på dem skulle vara sämre än tennisstorheter som exempelvis Björn Borg och Stefan Edberg när de var i samma ålder, håller han emellertid inte med om.

- Konkurrensen är mycket hårdare i dag. Antalet utövare världen över är betydligt fler. Därför blir det också svårare att nå världsnivå, säger han.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 augusti 2015