JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Laholm först med laddstation

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholm först med laddstation

Publicerad 10 juni 2015

Under hela sommaren är det gratis att tanka sin el- eller laddhybridbil från laddstationen på Hästtorget i Laholm.

På Hästtorget, mitt i centrala Laholm, kan man nu ladda sin bil gratis under hela sommaren. Därmed blir Laholms kommun först i länet med att tillhandahålla en laddstation för el- och laddhydridbilar.

Upprinnelsen var en motion i kommunfullmäktige, signerad Majvor Persson (C). Hon ville att kommunen skulle komplettera sin fordonspark med elbil och att kommunen satte upp laddningsstation för el- och laddhybridbilar.

Den första delen av motionen uppfylldes hösten 2014, nu realiseras även den andra, vilken genomförts tillsammans med det lokala elbolaget Södra Hallands kraft.

- Satsningen är ett konkret exempel på ett bra miljöarbete och vad man kan göra lokalt för miljön, säger Tommy Karlsson, vd på Södra Hallands kraft.

Allt fler kör på el

Under senare tid har antalet el- och laddhybridbilar ökat markant hos företag och allmänhet. Kommunen och elkraftföretaget är angelägna om att fånga upp detta miljötänk, och underlätta "tankning" för alla dem som kör och äger dessa miljöbilar.

I takt med att elbilarna utvecklas och laddningen räcker för allt längre körsträckor ökar också behovet av välfungerande infrastruktur med laddningsstolpar. Uppbyggnaden av denna infrastruktur sker nu med rekordfart. I slutet av 2015 kan man i princip köra från nedre Norrland till södra Italien med elbil.

Tillfälle att gästa Laholm

- Med satsningen hoppas vi fånga dem som kör fossilfritt på E 6. Under tiden som bilen laddas vid Hästtorget kan man ta en liten rast i stan, fika och kanske även handla i vår mysiga stadskärna. Med stationen hoppas vi också att fler väljer elbil, säger kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M).

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 juni 2015