JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Laholm har årets laddstolpe

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholm tog emot pris för Årets laddplats

Publicerad 20 september 2015

På Stortorget i Malmö mottog Majvor Persson (C) diplomet till Laholms kommun för Årets laddplats. Priset delades ut av ordföranden för Elbil Sverige, Sven Forsberg, och chefredaktören för tidningen Elbil, Fredrik Sandberg. Foto: Bo Brink

Elbilisterna har strött idel lovord över Laholms kommuns laddstation på Hästtorget i Laholm. I helgen blev den också prisbelönt. Organisationen Elbil Sverige utsåg den till årets laddplats.

Sedan fyra år tillbaka arrangeras Öresund electric car rally, ett rally för elbilar och laddhybrider. Årets upplaga med ett 60-tal ekipage startade på lördagen i Köpenhamn med målgång på söndagen på Stortorget i Malmö. Här kopplade föreningen Elbil Sverige på arrangemanget med att utse prinsessan Sofia till årets elbilsförare – hon kör en Mitsubishi i-Miev – korade Volkswagen e-Golf till årets elbil och utsåg laddstationen i Laholm till årets laddplats.

Förslagsställaren mottog priset

Och vem var mer lämplig än fullmäktigeledamoten Majvor Persson (C) att motta priset. Tillsammans med Gunnar Gullander (C) stod hon bakom en motion i kommunfullmäktige om en laddstation i centrala Laholm. I juni var den på plats och tre månader senare prisbelönt.

- Vem hade räknat med denna uppmärksamhet. Känns fantastiskt roligt att vi i Laholm fick utmärkelsen. Det är stort, riktigt stort, säger Majvor Persson.

Idel beröm från elbilister

Att juryn för Elbil Sverige föll för just Laholm berodde delvis på medlemmarnas omdömen, men framför allt på kommentarerna på sajten uppladdning.nu. Alltsedan laddstationen öppnades, med snabbladdare och fyra uttag för lite längre laddningstid, har elbilisterna prisat anläggningen.

- Jag vet ingen station som fått så mycket beröm. På en hel del platser är bilden den omvända. Bilister klagar på krånglande och dåligt skötta anläggningar. Så Laholm stack verkligen ut, säger Sven Forsberg, ordförande för Elbil Sverige.

Inget lull lull

Han nämner också placeringen mitt i stan samt laddstationens utformning, "en närmast oansenlig p-plats."

- Här och var byggs påkostade laddstationer med en massa lull lull. Det behövs inte. Laholm är ett utmärkt exempel på det, säger han.

Kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M) gläds också åt uppmärksamheten för Laholm och att "kommunen än en gång ligger i framkant."

Motivering

Så här lyder juryns motivering till utmärkelsen Årets laddplats:

"Laddplatsen erbjuder snabb laddning för samtliga moderna elbilar centralt i staden med närhet till både restauranger och museum. En pålitlig och omtyckt laddplats som placerar Laholm på kartan för dagens och framtidens elbilister"

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 september 2015