JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Lärare i nationell final

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Osbeckslärare i nationell UF-final

Publicerad 04 maj 2015

Joakim Rask är nominerad till Årets lärare inom Ung företagsamhet. I motiveringen understryks bland annat hans elevengagemang. 

Joakim Rask, lärare på Osbecksgymnasiet i Laholm, är en av sex finalister i tävlingen Årets lärare inom Ung företagsamhet. Finalen går i Stockholm under SM i Ung företagsamhet den 11-12 maj, där ungdomar från hela landet tävlar med sina företag.

Den nationella jury som plockat ut Joakim Rask har tagit fasta på hans breda engagemang bland eleverna, genomarbetade samverkan med lärarkolleger kring entreprenörsskap och starkt utvecklad samverkan med näringslivet.

Han är en av lärarna på Osbecksgymnasiet som håller i Ung företagsamhet. Deras uppgift är att coacha eleverna med att starta, driva och avveckla sina företag och vara behjälplig med tips och råd under UF-året.

Nominerades på Halländsk UF-mässa

För en tid sedan hölls den årliga UF-mässan för halländska gymnasister. Förutom deras tävlan inom olika kategorier var det också möjligt att nominera Årets lärare och Årets skola. Här kom Joakim Rask in i bilden, gick vidare och blev så småningom en av sex kandidater som gör upp om titeln under SM dagarna i Stockholm.

"Engagemang och samarbete"

På frågan om varför just han gick till final svarar han:
- Mitt engagemang, det goda samarbetet med min kollega Gerth Jonsson och samverkan med näringslivet i form av Offensiva Laholms entreprenörskapsråd, bland annat.

Hur förbereder du dig för tävlingen?

- Jag läser på informationen jag får från Stockholm och utifrån det lägger jag upp min strategi.

På plats i Stockholm träffar han och övriga kandidater en jury som ställer en hel del frågor. Mer än så vet han inte i dagsläget, men räknar med att få mer information inom de närmaste dagarna.
Vinnaren presenteras på galamiddagen under arrangemangets sista dag.

Vad gör du om du vinner?

- Då firar jag på alla sätt jag kan. Så klart att det vore fantastiskt att vinna, men bara att bli nominerad är en jätteära, säger Joakim Rask

 Text och bild: Anna-Lena Karlsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 4 maj 2015