JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Modersmålsveckan

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Modersmålsveckan i Laholm

Publicerad 13 februari 2015

Modersmålslärare Asmaa Fahlil och Berbuqe Berisha visar bilder från Kosovo för barnen Olle, Matilda, Minonna, Philiph, Leo, Max, Loreon och Inez på Mellby förskola.

Hela veckan har det kokat av internationalitet i kommunens förskolor, skolor och bibliotek. Modersmålsveckan har uppmärksammat språken och hur viktigt det är att vårda sitt modersmål.

I högt tempo visade modersmålslärarna Asmaa Fahlil och Burbuqe Berisha kläder, danser och bilder från Kosovo för barnen på Mellby förskola. Barnen visade ett härligt intresse och provade strumpor stora som tomteluvor, satte flaggor på händerna, sjöng och dansade om vartannat.

- Under hela veckan har vi varit på turné bland förskolorna runtom i kommunen. Det blir på närmare ett tjugotal tillfällen som vi träffar nyfikna och intresserade barn, berättar Asmaa. Det är en jättekul vecka och det känns att vi verkligen når ut. Jag ser redan fram mot nästa års modersmålsvecka.

Asmaa och Olle provar färgsprakande strumpor och äggliknande huvudbonad från Kosovo.

- Det är fantastiskt att vi under en hel vecka uppmärksammar modersmålen. Modersmålsundervisningen är jätteviktig för barnens utveckling och identitet, och i förlängningen för en bra integration, säger Burbuqe med stort engagemang.

Varje dag i veckan har olika filmer visats på bion för årskurs 4-9, gymnasiet och SFI (svenska för invandrare). Biblioteken har haft bland annat flaggtema med ansiktsmålning, teater och dans av en palestinsk grupp på fem killar. När de palestinska killarna var på Stadsbiblioteket kom 60 barn från Parkskolan och Glänningeskolan, och skrattade och dansade med.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 13 februari 2015