JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Mycket beröm för elladdare

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Bilister lovordar laddstation

Publicerad 12 augusti 2015

Laddstationen på Hästtorget ligger mitt i Laholm, och det uppskattas av elbilsägarna. Placeringen har lett till att några besökt Laholm för första gången - och gärna kommer tillbaks.

Laholms kommun får beröm i massor för laddstationen på Hästorget i Laholm. Elbilisterna hyllar placeringen och beslutet att tillhandahålla gratis el.

I början av juni installerades laddstationen, avsedd för el- och hybridbilar. Här finns en snabbladdare med laddningstid på 20-30 minuter och fyra uttag där laddningstiden ligger på en-två timmar.

Sedan stationen kom på plats kan tankande bilister ge omdömen om placeringen och funktionen på sajten uppladdning.nu. Med något undantag när är det idel lovord.

"Bästa tänkbara placering", "Klockrent, p-plats på vackert torg mitt i stan med fik och allt på bekvämt avstånd", En kopp kaffe och en glass på torget under tiden Leafen laddas. Bra funktion och klockren placering", "Har aldrig besökt Laholms centrum innan. Verkligen fin liten stad. Laddarna verkligen fina, rekommenderas ett besök och trevlig shopping/fika", "Fler kommuner borde ta efter".

Vit fläck på kartan

För några av bilisterna var Laholm en vit fläck på kartan. Laddstationens placering fick dem att upptäcka Hallands äldsta stad: "...en väldigt mysig stad. Jag kommer att komma tillbaka", skriver en bilist på sajten.

- Kul att bilisterna gillar placeringen och att laddstationen fungerar utan mankemang, säger Per Mårtensson, enhetschef på Laholms kommuns planeringskontor.

Att driften blivit billigare än beräknat är ytterligare ett plus.

Diskussion om avgift

Hittills har Laholms kommun bjudit på elen. I november ska politikerna ta ställning till om frikostigheten ska förlängas eller om avgift ska tas ut. En bilist har uppmärksammat frågeställningen och anser att det vore "dumt" av kommunen att ta betalt.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 12 augusti 2015