JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Ny medborgarundersökning

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Medborgarundersökning 2015

Publicerad 17 mars 2015

Vart annat år görs en medborgarundersökning i Laholms kommun av Statistiska centralbyrån (SCB). Enkäter skickas ut till 1 200 kommuninvånare som får möjlighet att tala om vad man tycker om kommunen.

Frågorna handlar om i huvudsak tre områden:

  • Kommunen som en plats att bo och leva på
  • Kommunens olika verksamheter
  • Medborgarnas inflytande på kommunala beslut

Förra gången 2013, som Laholms kommun var med i undersökningen blev resultatet på de allra flesta punkterna samma eller bättre än genomsnittet bland de deltagande kommunerna. Det som skiljde mest var upplevd trygghet där resultatet hamnade under snittet. De senaste åren har dock brottsstatistiken för Laholm förbättrats avsevärt, så det ska bli intressant att se om det även visar sig i undersökningen. 

Det är naturlgtvis viktigt att så många som möjligt svarar på enkäten. Kommunen använder sig av svaren i planering och utveckling av verksamheterna. Desto pålitligare svaren är ju bättre underlag har man.

För att läsa mer om undersökningen och se tidigare resultat, klicka på länken här på sidan.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: QQO
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 17 mars 2015