JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Opera- och vokalfestival

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Operafestival flyttar till Laholm

Publicerad 02 december 2015

Vindla stråkkvartett medverkar på Halland Opera & Vocal Festival i Laholm den 14-17 juli.

För första gången i Halland arrangerades i fjol en opera- och vokalfestival. Då var platsen Halmstad. Sommaren 2016 växer festivalen, byter namn till Halland Opera & Vocal Festival, och flyttar till Laholm.  På tre scener, Skottorps slott, Vallåsens värdshus och Teckningsmuseet i Laholm, erbjuds under fyra dagar ett brett program med många konstnärliga röstuttryck.

2014 samlade festivalen ett 40-tal medverkande, som under tre fantastiska sommardagar presenterade ett mångfacetterat festivalprogram. Kommande sommar utökas programmet till fyra speldagar, 14-17 juli.

- Vår tanke är att presentera en festival som dels utgör ett nytt spännande in­slag i det halländska sommarutbudet, dels skiljer sig från de flesta övriga operafestivaler genom en större bredd och fler aspekter av konstnärliga röstut­tryck, säger Hedvig Jalhed, konstnärlig ledare.

Blandar stilar

Opera är både historiska verk, ett internationellt kulturarv och en högst aktuell levande konstform med många olika infallsvinklar. Därför har arrangörerna bestämt sig för att blanda klassisk sång, andra stilar och vokala experiment i ett program med stor varia­tion, från traditionell repertoar till nyskrivna verk med artister från hela Norden. Den gemensamma nämnaren är den mänskliga rösten och dess fantastiska möjligheter.

Hedrad och stolt

Jonas Heintz, museiansvarig på Teckningsmuseet, är hedrad och stolt över att festivalen förläggs till Laholm med Teckningsmuseet som utgångspunkt för den dagliga festivalbussen.

Halland Opera & Vocal Festival är ett samarbetsprojekt mellan Kultur i Halland, nyoperakompaniet Operation Opera (representerat av Jalhed produktion), Laholms kommun, Skottorps slott och Vallåsens värdshus.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 december 2015