JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Polis blir räddningschef

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Helsingborgspolis blir räddningschef

Publicerad 19 november 2015

Från årsskiftet blir Niklas Wilsson ny räddningschef i Laholms kommun.

Driven, nyfiken, positiv men en smula otålig.
Så beskriver sig Niklas Wilsson, som nyligen utsågs till chef för räddningstjänsten i Laholms kommun.

Han är 47 år, bor strax utanför Vallberga, frun är polis i Halmstad och de har två tonårsbarn som går på skolor i Laholm.

Flera chefsbefattningar

Under de senaste elva åren har han tjänstgjort som polis på olika chefsbefattningar i Helsingborg. Nu har han en strategisk position som kanslichef inom polisområde nordvästra Skåne, vilket omfattar tio kommuner.

I bagaget har han också erfarenhet från arbete i yttre tjänst, främst från sin polistid i Stockholm. Här blev han kvar efter utbildning på polishögskolan i huvudstaden. Hemorten Piteå hade inte samma lockelse.

- Många av polisens utryckningsinsatser har mycket gemensamt med räddningstjänstens. Dessutom jobbar numera räddningstjänsten med att skapa en trygg och säker miljö för kommuninvånarna. Och det är ju verkligen mitt område, säger Niklas Wilsson.

Verksamheterna är också snarlika, såtillvida att de ska fungera dygnet runt, alla årets dagar, "och hålla hög kvalitet."

Lockades av tidningsannons

Det utannonserade tjänsten såg han i en tidning och blev intresserad.

- Tjänsten lockade verkligen. Ett tilltalande jobb, och dessutom på hemmaplan.

Känslan förstärktes när han som en av 16 sökande kallades till anställningsintervju. Mötet med politiker och tjänstemän kändes "jättepositivt." Känslan återkom när han mötte personalen på Laholms brandstation. En arbetsplats som officiellt blir hans den 1 januari 2016.

Den första tiden på sin nya arbetsplats vill han ägna åt att lära känna personal och sätta sig in i arbetsuppgifterna. Vilka frågor som han sedermera kommer att prioritera, kan han därför inte ange i dagsläget. Han är dock övertygad om att flyktingmottagandet blir en fråga som kommer att påverka hela kommunen.

- Det är viktigt att alla drar sitt strå till stacken för att skapa en så bra integration som möjligt. De många nyanlända kommer att bli en stor tillgång för kommunen, säger han.

Förmåga att jobba med trygghetsfrågor

I Niklas Wilsson ser kommunchef Nils Danred en chef "som har förmågan att leda arbetet med frågor som rör människors trygghet och säkerhet, och leda den kommunala samordningen och samverkan med omvärlden."

- Vårt kommunala uppdrag för människors trygghet i Laholms kommun blir nämligen allt mer omfattande. Numera handlar det inte enbart om att förebygga olyckor och utföra räddningsinsatser. Skadegörelse, social oro och brott har också blivit en del av uppdraget, säger Nils Danred.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 19 november 2015