JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Populära sommarfrukostar

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Sommarfrukostar lockade mycket folk

Publicerad 12 augusti 2015

Laholmaren Jack Johansson avslutade årets sommarfrukostar vid Lagan. I snitt har arrangemanget haft 100 besökare vid varje tillfälle.

 

Han har alltid varit sig själv, och vågat gå sin egen väg. Ibland gått på pumpen men målmedvetet fortsatt mot sitt mål. Nu hägrar Broadway och West End i London. Om sitt 21-åriga liv och framtida drömmar berättade Jack Johansson, född och uppvuxen i Laholm, på sommarens sjätte och sista frukost vid Lagan i Laholm.

Varje tisdagsmorgon med start i juli har Laholms kommun tillsammans med Laholms Tidning och lokala sponsorer arrangerat föreläsningar på Gröna Hästen och Rökeriet med Lagan som fond. Ett arrangemang som nu har några år på nacken och fått en stadig publik. Till att börja med företrädesvis laholmare men i allt större utsträckning också turister.

- Med sommarfrukostarna tror jag vi når en ny målgrupp, och därmed breddar vi oss med fler tillfällen att marknadsföra Laholm, säger kommunchef Nils Danred.

Snitt på 100 personer

Trots risigt sommarväder med få morgnar att sitta under bar himmel har frukostarna lockat mycket folk, nästan fullsatt varje gång med ett snitt på drygt 100 personer. För att komma ifråga förväntas föreläsarna ha någon form av koppling till Laholms kommun. Få fyller då kriteriet på att vara medialt stora, men, har det visat sig, ingalunda avgörande för att locka folk.

- Det är en erfarenhet vi gjort, folk kommer till föreläsningarna för att lyssna på intressanta berättelser om sig själva eller beskrivningar av händelser inom vitt skilda områden. Flera av årets föreläsare var säkerligen okända för många, men vi hade ändå i stort sett fullt vid varje tillfälle, och det är verkligen inspirerande, säger Nils Danred.

Okänd men inte så länge till

Jack Johansson var en av dem, men kanske inte så länge till. Denne målmedvetne 21-åring har siktet högt ställt. Drömmar har han aldrig viftat bort som något ouppnåeligt. Tvärtom. Han ser till att förverkliga dem.

Som ung var målet en plats i ungdomslandslaget i friidrott. På ungdoms SM i Kil 2010 putsade han sitt personbästa på 300 m häck med drygt sex sekunder till 39,81 och blev tvåa i finalen. Året därpå stod han också näst högst på prispallen. Biljetten till ungdomslandslaget och tävling i Finland var säkrad.

Broadway och London

Parallellt med friidrotten har han odlat sitt musikalintresse. Under gymnasietiden i Växjö satte han upp en musikal och nu studerar han på balettakademien i Göteborg med nya drömmar i bagaget – musikalmedverkan på Broadway och i London och eget produktionsbolag inom musikalgenren. Ansökan har redan skickats till Broadway och i London väntar audition i slutet av augusti.

- Jag lever efter devisen följ din dröm, och det är aldrig för sent att göra det. Kanske når man inte ända fram, men man kommer alltid en bra bit på vägen, säger Jack Johansson.

Blev Mr Gay Europe

Som 16-åring berättade han offentligt om sin homosexualitet. För två år sedan, när han sommarjobbade på Strandpensionatet i Skummeslövstrand, erbjöds han medverkan i Mr Gay Sweden. Verkade kul, tyckte Jack, och tackade ja utan att veta särskilt mycket om arrangemanget. Vann och i fjol representerade han Sverige i Mr Gay Europe i Österrike. Killen från England var Jacks favorit, men inte juryns. Den föll för svensken.

- Fråga mig inte varför jag vann. Men kanske berodde det på att jag alltid följt min mormors devis. Var dig själv, det är du bäst på.

Återkommer nästa år

Sommarfrukostarna återkommer nästa år. Via besökarna har en hel del förslag lämnats in men fler är välkomna. Hör i så fall av er till Medborgarservice, telefon 0430-150 00 eller via e-post medborgarservice@laholm.se.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 12 augusti 2015