Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Säger upp avtal med ryttare

Säger upp avtal med ryttarförening

Publicerad 20 mars 2015

Under många år har Laholmsortens lantliga ryttarförening bedrivit verksamhet i Ahla och hyrt anläggningen av Laholms kommun. Avtalet mellan parterna förlängs emellertid inte när gällande överenskommelse löper ut vid årsskiftet 2015/2016.

Samtliga politiker i kommunstyrelsen var överens om detta när ärendet låg på deras bord. Anläggningen läggs nu ut till försäljning genom öppet anbud.

Kommunstyrelsens ställningstagande grundas på att föreningen inte levt upp till sin del av avtalet från 2001, att bedriva ridskola för barn och ungdomar. Verksamheten upphörde efter ett beslut i föreningen 2007/2008. Ett beslut som har påpekats för föreningen under årens lopp, men som inte lett till att ridskoleverksamheten återupptagits.

I ett pressmeddelande från kommunstyrelsen understryks att:

"Kommunstyrelsens beslut att säga upp hyresavtalet med föreningen och inleda ett försäljningsförsök av fastigheten har fattats mot bakgrund av att det primära kommunala allmänintresset att kunna bedriva ridskoleverksamhet för barn och ungdomar i kommunen inte bedöms kunna tillgodoses inom ramen för nuvarande avtal med föreningen."

Via länken på denna sida kan du ta del av hela kommunstyrelsens pressmeddelande. Du kan också läsa om beslutet i kommunstyrelsen. Det aktuella ärendet hittar du genom att klicka på "Försäljning av fastigheten Lejeby 13:2".

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 20 mars 2015