JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Svenskan turistade i Laholm

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholmsartikel lockade nya besökare

Publicerad 20 maj 2015

Tre dagar efter Svenska Dagbladets helsida om Laholm som turistmål har mer än en handfull långväga besökare klivit in på bokhandeln i Laholm.
- Med artikeln i Svenskan fick de upp ögonen för Laholm och valde att svänga inom staden, som de annars skulle ha passerat på väg mot sina resmål, berättar Diana Lavesson på bokhandeln.

Söndagar består Svenska Dagbladet av flera bilagor. En av dem är Resor och mat. I söndagens utgåva med fjärran resmål kom också Laholm i blickpunkten. På en helsida beskrivs några av stadens pärlor med lockande bilder. Frilansjournalisten Maria Fredin Skoog var också lyrisk över det hon upplevde när hon besökte Laholm, berättar Diana Lavesson. Och det märks omgående i artikelns ingress.

"I Laholm har framsynta lokalpolitiker genom åren tagit fasta på småstadens alla fördelar. Mycket tack vare det bubblar det av liv i den lilla staden, vars anor sträcker sig till 1200-talet", skriver artikelförfattaren.

Reklampelare

En helsida i en riksspridd tidning som, i detta fall lyfter fram en stads besöksmål, har förutsättningar att bli en reklampelare med vida spridning. Så blev det också efter publiceringen i Svenskan.

- Under de senaste dagarna har vi haft mer än en handfull besökare, bland annat från Uppsala, som läst artikeln och stannat till i Laholm. Liksom frilansjournalisten blev de betagna av stan. Nu berättar de om sin upplevelse. Bättre reklam än så kan inte Laholm få, säger Diana Lavesson.

Att tiden mellan produktion och publicering av en artikel kan vara lång är förstås inte problemfritt, mycket kan förändras. Ebbas goda, som nämns i artikeln, är stängd sedan ett år. Men snart öppnar nya ägare charkaffären med dess lilla bistro.

Läs artikeln i Svenska Dagbladet via länken på denna sida.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 maj 2015