JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Talbok om kommunen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Talbok om kommunen

Publicerad 24 juni 2015

För några år sedan motionerade dåvarande fullmäktigeledamoten Margareta Svensson (M) om behovet av en talbok med kommunal information. Nu finns denna i form av en cd-skiva och tillhandahålls på Medborgarservice i Laholms stadshus.

- Givetvis ska den också finnas i handikappföreningarnas samarbetsorganisations lokal i Laholm och i den lokal som synskadades förenings disponerar i Knäred, säger Margareta Svensson.

Komprimerad information

Talboken har sammanställts av socialtjänsten, som tillsammans med företrädare för det kommunala handikapprådet har producerat en halvtimmes lång information om den kommunala servicen. Här finns exempelvis öppettider för olika verksamheter men också information om förskola, skola, äldreomsorg, bibliotek, räddningstjänst, färdtjänst – ja allt som seende och personer utan lässvårigheter kan ta del av på kommunens webbplats.

- När jag motionerade om talboken tänkte jag inte enbart på synskadade. Många fler än så har problem att ta del av informationen på kommunens webbplats. Det gäller bland annat dyslektiker, personer med afasi och våra riktigt gamla, säger Margareta Svensson.

Via länken på denna sida kommer du till sidan med talboken om kommunen.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 24 juni 2015