JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Tyskbesök i Laholm

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Tyskar besöker Laholm

Publicerad 07 augusti 2015

 

 Vartannat år besöker den tysk-svenska föreningen i Greifswald Sverige. För två år sedan gästades Tjörn i Bohuslän. I år kommer ett 20-tal medlemmar till Laholm.

- Genom en vän har jag informerats om förslaget att Lubmin och Laholm ska bli vänorter. Eftersom Greifswald ligger alldeles i närheten av orten blev vi nyfikna på Laholm, säger föreningens ordförande Brigitte Stepanek.

Under tiden 10 – 14 augusti besöker medlemmarna Laholm med inkvartering på vandrarhemmet. På programmet står bland annat besök på Teckningsmuseet, Statkrafts laxodling och kraftverk, Skottorps slott, Ulvereds hjorthägn och naturligtvis havsbad.

Grundades efter murens fall

Föreningen grundades för 25 år sedan, strax efter murens fall i Tyskland. I Sverige sökte Greifswald vänort och föll för Lund. Ett logiskt beslut med tanke på att de båda städerna är gamla universitetsorter. Faktum är att Greifswald, på den tid staden ingick i det svenska stormaktsväldet, fick Sveriges första universitet.

- Med Lund har vi många bra kontakter såväl på det kommunala planet som på gräsrotsnivå. Laholm är ju också en gammal stad, vilket också gör platsen intressant för oss, säger Brigitte Stepanek.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 augusti 2015