JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2015 / Ungdomar rensar stränder

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Ungdomar rensar stränder

Publicerad 10 april 2015

I helgen städar ungdomar stranden i Mellbystrand. 

Stränderna längs med västkusten ska rensas från skräp. Hundratals idrottsungdomar kommer i helgen ge sig ut för göra stränderna fina inför badsäsongen. Allt som en del av projektet Städa Strand som nu genomförs för sjätte året i rad.

Under helgen görs en kraftsamling för att plocka bort skräp från stränder längs med västkusten som flutit i land under vintern och lämnats kvar av badgäster efter förra sommaren. Bakom initiativet står Coca-Cola i Sverige och idrottens miljöorganisation, Städa Sverige, som genomför Städa Strand för sjätte året i rad. Sammanlagt har 305 ton skräp samlats in under de fem år som projektet genomförts. I april, med start den 11-12 april, kommer hundratals ungdomar från 45 idrottsföreningar att ge sig ut och städa.

Stranden i de norra delarna av Mellbystrand städas av Laholms scoutkår och de södra delarna av SK Stimmet.

Tonvis med skräp

– Rena stränder är något vi tar för givet i Sverige, men varje år hamnar tonvis med skräp på stränderna. Mycket spolas in från havet men en stor del utgörs också av skräp som besökare lämnat efter sig. Få är medvetna om vilka konsekvenser nedskräpningen får för djur- och växtlivet, säger Peter Bodor informationsdirektör på Coca-Cola i Sverige.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 april 2015