JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / 1 990 st plockade skräp

1 990 st plockade skräp

Publicerad 25 april 2016

Under veckan som gått har det vårstädats i varje vrå runt om i landet och Laholms kommun är inget undantag. Här var 1 990 personer ute och plockade skräp under Skräpplockardagarna.

Laholm som är en Håll Sverige Rent-kommun var med för sjätte året i rad på Skräpplockardagarna som ägde rum den 18-24 april och arrangerades av organisationen Håll Sverige Rent.

- För oss som kommun är det självklart att vara med på skräpplockardagarna. Nu har vi ju dessutom ett rykte att leva upp till, säger Anna Carlgren på planeringskontoret som är med och arrangerar Skräpplockardagarna i Laholms kommun .

Laholm ligger nämligen på 20:e plats i Sverige och är bäst i Halland enligt Håll Sverige Rents ranking av kommuner som arbetar förebyggande mot nedskräpning.

Liksom föregående år kom skräpplockarna främst från skolor, förskolor, föreningar och byalag men även från politiska partier och från kommunen. Patrik Giehler, miljöchef på kommunen, var själv ute och plockade skräp under veckan.

- Det är riktigt roligt att se att så många människor engagerar sig i Skräpplockardagarna och förhoppningsvis är vi ännu fler nästa år, säger Patrik Giehler som vill passa på att tacka alla laholmare för årets insats.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 25 april 2016