JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Årets seniorrestaurang

Årets seniorrestaurang

Publicerad 22 november 2016

Stolta mottagare av Matakademins pris Årets bästa seniorrestaurang i Halland är Ann Gredander, Ann Stranne, Susanne Thorsen, Suriphon Phikhroh, Ann-Kristin Svensson, Mikaela Karlsson och Helena Mårtensson (Dan Wilde saknas på bilden)

Återigen uppmärksammas kostverksamheten i Laholms kommun för sitt arbete. Denna gång är det matserveringen på Randerslunds äldreboende som korats till ”Årets bästa seniorrestaurang i Halland”.

Prisceremonin ägde idag rum på Halmstad slott under ledning av Landshövding Lena Sommestad. En stor ära och en prischeck på 10 000 kronor var belöningen som gladeligen togs emot.

Juryns motivering

Motiveringen från Hallands Matakademi lyder ”På Randerslunds seniorrestaurang finns det ett helhetstänk, från råvara, till matlagning från grunden, till servering med gästen i fokus. Med stort yrkeskunnande, engagemang och positiv inställning har man lyckats skapa måltider i matglädjens tecken.”

Randerslunds seniorrestaurang är ett tillagningskök för de äldre på boendet där maten även levereras till Vallberga skola och Ränneslövs förskola.

Medveten satsning

Hela Laholms kommuns kostverksamhet satsar medvetet och långsiktigt på maten och serveringsmiljön.

- De senaste åren har Laholms kommun ställt allt högre krav på kvalitet när råvaror köps in, vilket ger ökad arbetsglädje och stolthet bland medarbetarna i köket, berättar kostområdeschef Ann Gredander. Resultatet har blivit fler nöjda gäster.

Många utmärkelser

Att matkvaliteten är hög i kommunen är ingen nyhet. Under senare år har utmärkelser och fina resultat i mätningar duggat tätt. 2014 fick kostchef Eva Ahlgren Årets hedersdiplom och samma år belönades kockarna på Smedjebacken i Knäred av Skåneländska gastronomiska akademien för sina alldeles extra insatser till sina matgäster. 2013 blev Lagaholmsskolan årets bästa skolrestaurang i Halland. Och 2010 fick Solhemmet i Veinge utmärkelsen Årets bästa seniorrestaurang i Halland.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 22 november 2016