JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Bäst i Halland - igen

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Bäst i Halland - igen

Publicerad 20 september 2016

- Bucklan ska nu stanna i Laholm, säger Elisabet Babic (M).

Laholms kommun hamnade på en hedervärd 17:e plats i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimat och är återigen bäst i Halland.

När Falkenberg förra året fick överta titeln ”bästa företagsklimat i Halland” var det bara kortvarigt. Laholm hamnade då på 30:e plats. Men nu är Laholm åter i topp i Halland.

Laholms kommun arbetar aktivt med näringslivet och har en tydlig strategi att ofta och gärna lyssna på företagen.

- Kommunikation in och ut från kommunen tillsammans med bra service är a och o, och det gäller i högsta grad även näringslivet, säger nye kommunchefen Peter Andreasson.

I undersökningen svarade de lokala företagarna på ett dussintal frågor om hur man uppfattar läget i kommunen. På alla utom två blev det bättre resultat jämfört med förra året. Störst förbättring syns på frågorna om ”Tillgång på kompetens” och ”Skolans attityd till företagande”.

- Vi jobbar medvetet med entreprenörskap och företagande i skolan, och det är jättekul att det ger resultat, säger kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M).

Mer information om undersökningen kan läsas på Svenskt Näringslivs hemsida.

Text och bild: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 september 2016