JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Billigare färdtjänst 2017

Billigare färdtjänst 2017

Publicerad 22 december 2016

Den 1 januari 2017 blir det billigare att åka färdtjänst i Laholms kommun. Då kommer en resa med färdtjänst motsvara priset för en resa med kollektivtrafiken. Och för den som planerar sin resa en vardag mellan klockan 10 till 13 blir det ännu billigare med en rabatt på 20 procent.

Fram till att den nya färdtjänsttaxan träder i kraft den 1 januari motsvarar priset för en färdtjänstresa 150 procent av en resa med kollektivtrafiken. Beslutet om billigare färdtjänst fattades i kommunfullmäktige den 29 november 2016.

Se prislistan för enkelresor inom kollektivtrafiken som färdtjänst baseras på, klicka på länken ”Priser kollektivtrafik”.

Vem har rätt till färdtjänst?

Färdtjänst är till för dig som har en funktionsnedsättning som inte är tillfällig, som har svårigheter att förflytta dig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationsmedel. Klicka på länken "Ansökningsblankett"  eller logga in på www.1177.se för att ansöka om färdtjänst.

Bokning och avbokning

Resor bokas på Hallandstrafiken via telefon 0771-750 600. Behöver du avboka resan måste det ske senast 1 timme innan resan för att inte riskera en avgift på 100 kronor. Gruppbokningar görs via e-post till kundcenter@hlt.se

Tänk på att du förutom ditt namn behöver uppge antingen kundnummer eller födelsedatum när du bokar en resa. Du behöver även svara på följande frågor:

  • Från vilken adress ska du åka?
  • Till vilken adress? (I vilken kommun?)
  • Vilken tid vill du åka eller vilken tid behöver du vara framme?
  • Vilken dag vill du resa?
  • Har du sällskap med dig?
  • Har du något gånghjälpmedel med dig?
  • Behöver du någon hjälp av taxichauffören?
  • Vill du beställa en återresa?

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 22 december 2016