JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Digital skylt säljer kommunen

Digital skylt marknadsför kommunen

Publicerad 15 september 2016

Adam Johansson, Kenth Waldemar och Elisabet Babic invigde den digitala skylten utmed E 6

Drygt 22 000 fordon rullar varje dygn på E 6 genom Laholms kommun. Med en 59 kvadratmeter stor digital skylt fångas nu yrkeschaufförers, bilisters och resenärers uppmärksamhet för kommunen.

- Bättre möjlighet att marknadsföra kommunen än via denna skylt och plats finns knappast, säger kommunstyrelsens ordförande Elisabet Babic (M), som länge väntat på att få klippa bandet och inviga den gigantiska skylten.

På Mellby företagspark, 50 meter från Europavägen, står den moderna skylten med kommunens destinationslogga på fundamentet och rullande bildbudskap på skärmen. Vare sig man kör söderut eller norrut kan knappast någon missa skylten. Större än den i Hjärnarp och dubbelt så stor som Halmstad kommuns.

Viktigt med marknadsföring

Kenth Waldemar och Adam Johansson äger företaget Se hit i Halmstad AB. När de fick nys om Laholms kommuns planer på skyltexponering längs med E 6 tog de kontakt med kommunen. Kontakter som ledde till att företaget byggde sin första digitala skylt och att Laholms kommun tecknade ett avtal om fyra procents skärmtid. Därtill är kommunen garanterad åtta procent av osåld tid.

- Numera konkurrerar kommuner med varandra för att växa. Då måste man marknadsföra sig på olika sätt. Med tillgång till en av landets mest trafikerade vägar såg vi en stor potential att sälja in kommunen på olika sätt via en skylt utmed E 6:an, säger Reino Jacobsson, enhetschef på Laholms kommuns kommunikationsenhet.

Nedräkning

Tillsammans med andra kommunala tjänstemän, ägarna och de två kommunråden Elisabet Babic och Erling Cronqvist (C) blickade han upp mot den imponerande skylten och nedräkningen på torsdagseftermiddagen. Strax efter klockan 14 rullade budskapen ut och Elisabet Babic klippte bandet.

- Skylten är en oerhörd potential för Laholms kommun. Här kan vi bland annat lyfta fram resultat av olika undersökningar, som exempelvis att vi i Osbeckgymnasiet har en av landets bästa gymnasieskolor, säger hon.

Tre budskap

Viktor Hedén, kommunikatör på Laholms kommun, har jobbat med att ta fram budskap som tydligt knyter av till tre centrala grupper för kommunens tillväxt: inflyttare, besökare och företagare.

- Via skylten kan vi också väcka intresse för större arrangemang som exempelvis nationaldagsfirandet i Laholms prisbelönta stadspark och kommunala utmärkelser samt informera om allvarliga olyckor, säger han.

Kopplad till SMHI

Den digitala skylten är kopplad till SMHI varvid budskapen kan styras utifrån rådande väderlek. Affär som säljer paraplyer skulle exempelvis kunna marknadsföra denna artikel när det regnar. En annan finess är tidsstyrning av budskap.
- Ja, möjligheterna är många, säger Adam Johansson på Se hit i Halmstad AB.

Tillsammans med kollegan Kenth Waldemar inriktar de sig nu på att sälja in skylten hos kommersiella aktörer. Och intresset är stort.

- Placeringen är den bästa tänkbara när man kör längs E 6, säger Kenth Waldemar, som prisade Laholms kommuns företrädare för engagemang och service i arbetet med att få skylten på plats.

Text och bild: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 15 september 2016