JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Filmvecka i Laholm

20 år av svensk film i Laholm

Publicerad 11 mars 2016

Svenska filmdagarna, Laholms egen filmfestival, har i år 20-årsjubileum. Gästlistan är därefter med invigning av komikern Robert Gustafsson och besök i veckan av skådespelarna Annika Hallin och Bahar Pars. Plats i salongen görs också för årets mottagare av Laholms filmpris, regissören Sanna Lenken.

Svenska filmdagarna inleds i morgon, lördag, och pågår till och med den 19 mars. 20 år av filmveckor i Laholms vittnar om ett grundmurat intresse för svensk film, och att det finns en stor publik långt utanför kommunens gränser som söker sig till Laholm denna späckade filmvecka med såväl kommersiella storfilmer som mindre kända "rullar".

Mest sedda film

Filmveckan inleds med förra årets mest sedda film, "En underbar jävla jul" där Robert Gustafsson har en bärande roll. På onsdag går den minst lika omtalade filmen, "En man som heter Ove", upp på bioduken.

Som alltid är måndagen vikt för lokal film. I år visas kortfilmerna "Hishultarundan" och "Lagan – laxens rike" av laholmarna Eva och Jörgen Persson samt "Oves minnen på Trulstorp" som gjorts av dottern Ann-Marie Helgesson.

Tisdagen ägnas åt dokumentära filmer och på fredag avgörs filmmaran.

Prisad regissör på plats

Extra festligt blir det också på söndag, då Sanna Lenkens prisade film "Min lilla syster" visas på bio Maxim. Då är också regissören på plats för att tilldelas Laholms filmpris 2016.

Program

Programmet för Laholms  filmvecka hittar du via länk på denna sida.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 11 mars 2016