JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2016 / Fontäner kan bli torrlagda

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Fontäner kan bli torrlagda

Publicerad 22 augusti 2016

Lagafontänen vid Stortorget i Laholm är en av de offentliga utsmyckningar som kan bli torrlag under sensommaren på grund av rådande bevattningsförbud i kommunen.

På grund av den låga grundvattennivån råder sedan den 27 juli bevattningsförbud i Halmstads och Laholms kommuner. En av restriktionerna innebär att man inte får fylla eller byta ut vatten i sina pooler. Laholms kommun har också bestämt att inte tillföra kommunalt vatten till de offentliga konstverk där vatten ingår.

Under rådande förhållanden kan detta innebära att fontänerna torrläggs under sensommaren. Konstverk som kan beröras av detta är exempelvis Lagafontänen vid Stortorget, Hästbrunnen vid Hästtorget och De badande barnen vid Gröningen. Samtliga konstverk har ett slutet vattensystem, men det behöver fyllas på då och då på grund av avdunstning. Såvida det inte kommer ett rejält regn.

- Det rör sig inte om så stora mängder vatten som måste tillföras, men det är viktigt att vi alla tar problemet med den låga grundvattennivån på allvar. Och alla måste dra sitt strå till stacken, säger kultursekreterare Thérèse Ehrenborg.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 22 augusti 2016